Foto: Urban City // B.P.

Pošta Srbije, zbog pojave prevaranata, apelovala je da građani budu posebno oprezni prilikom preuzimanja paketa na kućnoj adresi.

Pošta Srbije je ukazala da se nepoznata lica lažno predstavljaju kao kuriri Post ekspresa ili drugih kurirskih službi i pokušavaju građanima kod kuća da uruče pošiljke uz naplatu određenog iznosa.

Kako navode, ovakvo ponašanje pojedini građani su prijavili kao pokušaj prevare.

Pošta Srbije zamolila je građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljki na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju.

Kako navode treba posebno voditi računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke.

Pošta je pozvala građane da se u slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke potrebno je da pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 011 3607 788, kako bi se ista proverila.

Građane su zamolili da ukoliko je to moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti radi blagovremenog reagovanja na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova – Upravi kriminalističke policije – protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošta Srbije”, saopštile su Pošte Srbije.

KOMENTARIŠI