Protest “Srbija protiv nasilja” u Beogradu, bila blokirana “Gazela”

Protest “Srbija protiv nasilja” u Beogradu, bila blokirana “Gazela”

Održan je novi protest “Srbija protiv nasilja” koji je organizovao deo opozicije. Posle čitanja zahteva okupljeni građani krenuli su u šetnju od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice Kneza Miloša do mosta “Gazela”. Most je zatim bio blokiran za saobraćaj, kako su i najavili organizatori.

Na početku skupa, Iris Pavošević iz Narodne stranke pročitala je zahteve protesta – momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže, kako su naveli, smenu rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako su naveli, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Zatražili su i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića i održavanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije kao i bezbednosna situacija u zemlji u najkraćem mogućem roku.

Posle pročitanih zahteva, okupljeni su se uputili ka mostu “Gazela” i delu međunarodnog auto-puta koji su blokirali.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana.

Skup pod istim nazivom “Srbija protiv nasilja” održan je i u ponedeljak.

KOMENTARIŠI