Termoelektrane u Kostolcu proizvele su do 1. novembra oko 5,2 milijarde kilovat-sati, što iznosi 80 odsto godišnjeg plana proizvodnje za ogranak „TE-KO Kostolac“. Do kraja godine, plan proizvodnje predviđa da se u kostolačkim termoelektranama proizvede ukupno oko 6,4 milijarde kWh, što se može ostvariti do kraja decembra.

Sredinom oktobra je startovala i grejna sezona, pa je započela i proizvodnja toplotne energije koja se koristi za dalјinski sistem grejanja Požarevca i Kostolca, kao i seoskih naselјa koja se nalaze u neposrednoj blizini „TE-KO Kostolac”.

U Termoelektrani „Kostolac A“ je tokom deset meseci proizvedeno 1,6 milijardi kWh, što je na nivou plana za taj period. Do kraja decembra se očekuje da ova termoelektrana proizvede oko dve milijarde kilovat-sati u 2018. godini. Posmatrano pojedinačno po blokovima, blok A1 je do početka novembra predao elektroenergetskom sistemu Srbije 458.260.000 kWh, dok je blok A2 proizveo 1.173.942.000 kWh električne energije u istom periodu. Blokovi TE „Kostolac A“ se svrstavaju u najpouzdanije i najdugovečnije termokapacitete „Elektroprivrede Srbije“, a karakteriše ih stabilan rad na mreži.

Blokovi TE „Kostolac B“ su do početka novembra realizovali desetomesečni plana i predali elektronergetskom sistemu više od 3,5 milijardi kWh. Blok B1 je proizveo oko 1,8 milijardi kWh, a blok B2 više od 1,7 milijardi kWh.

Još milijarda

Očekuje se da se do kraja godine na blokovima B1 i B2 dostigne proizvodnja oko 4,5 milijardi kWh, odnosno da ova termoelektrana proizvede još oko milijardu kilovat-časova tokom novembra i decembra.

KOMENTARIŠI