Radovi u interesu svih u Drmnu

Radovi u interesu svih u Drmnu

Mesni odbor SNS Drmno organizovao je u proteklom periodu više akcija sređivanja zapuštenih zelenih površina u tom naselju. Najpre je, u akciji u kojima su učestvovali članovi Srpske napredne stranke, ali i meštani, uređen prostor oko mesne zajednice i Doma kulture.

Tada je detaljno očišćen plato ispred Doma kulture, popravljena rasveta na objektima koji pripadaju mesnoj zajednici, očišćena i popravljena fontana koja dugo vremena nije radila.

Nakon toga, uoči Međunarodne smotre folklora, koja se svake godine održava u Drmnu ofarbane su klupe, popravljen bunar i uređeno zelenilo ispred Doma kulture. U svakoj od ovih akcija učestvovalo je po desetak članova Srpske napredne stranke, kao i meštana Drmna.


Dragan Ivić, predsednik MO SNS Drmno, koji je ujedno i novi predsednik Saveta MZ Drmno i organizator radova rekao je da postoji mnogo ljudi u Drmnu koji žele da pomognu i da sami doprinesu da njihovo naselje bude bolje i prijatnije mesto za život.

“Prostor oko Doma kulture koriste svi u Drmnu, i zajednički interes da on bude što lepše sređen. Najvažnije je da kod građana postoji svest o tome da je neophodno da zajedničkim naporima doprinesemo tome da nam svima bude bolje. Sami radovi nam ne oduzimaju mnogo vremena, a najvažnije je da se, dok oni traju, a i nakon toga, svi lepo družimo”.

Pored toga, postoje i druge površine koje će biti uređene u narednom periodu.
U prilog tome govore i radovi na uređenju Novog groblja, koje je takođe godinama bilo zapušteno i neodržavano. Ovoga puta, radove je organizovao Savet mesne zajednice, uz pomoć Grada Požarevca, koji je organizovao javne radove, upravo radi uređenja zapuštenih zelenih površina, a uz pomoć kojih je uređen ulaz u selo.

Radovi, u kojima su učestvovali članovi Saveta MZ Drmno počeli su prošle nedelje, sa ciljem da se groblje sredi i dovede u optimalno stanje. Do sada je pokošen prostor oko starog i veći deo Novog groblja, dok se čitav prostor raskrčuje od rastinja.

KOMENTARIŠI