Radovi u ulici PP odreda: Trotoar posle 40 godina

Radovi u ulici PP odreda: Trotoar posle 40 godina

Gradonačelnik je sa sardnicima u sredu pored radova u Sinđelićevoj, obišao i radove u PP odredu gde je u toku izrada trotoara nakon kojih kreće asfaltiranje prve faze ove ulice.

Trenutno se izvode radovi od Spomen parka „Čačalica“ do vrtića „Duško Radović“. Tu je do sada po rečima Spasovića urađena toplifikacija po prvi put zatim kišna i fekalna kanalizacija. On je dodao da se u ovom delu grada privode kraju radovi na izradi severnog kišnog kolektora, koji je jedan od najznačajnih investicija u gradu, čija je ukupna vrednost između 700 i 800 miliona dinara. Naredne godine u Burjanu krenuće izrada južnog kolektora.

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić rekao je da je urađena podzemna komunalna infrastruktura ali da se nakon 40 godina radi na izradi trotoara na levoj i desnoj strani. Biće asfaltirano iz dve faze oko 1.300 metara ulice sa trotoarom i bicklističkom stazom vrednosti 106 miliona dinara. Po rečima Ilića, trenutno se radi na projektu zgrade MZ „Čačalica“ koja je prošle godine stradala u požaru, a koji bi bio po sistemu ključ u ruke. Objekat bi trebalo da bude završen tokom naredne godine, novi objekat biće nešto veći od pređašnjeg i, pored prostorija mesne zajednice i prostora za supermarket, imaće prostor za apoteku i šalter za obavljanje platnog prometa.

KOMENTARIŠI