Reklame stižu na „Votsap“

Reklame stižu na „Votsap“

Foto: Pixabay / Arrivera

Uprkos tome što je „Votsap“ prisutan već godinama, te što je ”Fejsbuk” platio 16 milijardi dolara za akviziciju, kompanija ipak mora da pronađe nove načine za monetizovanje aplikacije.

U početku je bilo planirano da se aplikacija kupuje, potom se raspravljalo o godišnjoj pretplati, ali je „Votsap“ ipak ostao potpuno besplatan, pa su strategije za sticanje prihoda postale osnovni problem koji bi trebalo rešiti u što kraćem roku.

Tokom 2018. je moglo da se čuje da ”Fejsbuk” planira da na „Votsap“ donese reklame, da bi iz kompanije nedavno stigla potvrda da će se to dogoditi tokom 2020. godine. Marketinški sadržaji bi trebalo da se prikazuju samo u okviru WhatsApp Statuses, slično kao što se na Instagramu umeću između Stories segmenata, tako da će korisnici koji ne koriste ovu opciju jedva videti reklame, te ove neće uticati na njihovo „Votsap“ iskustvo.

Zvaničnici kompanije ističu da dizajn reklama neće biti napadan, tako da će ove minimalno uticati na „Votsap“ okruženje, a oni koji baš ne trpe marketinške strategije imaju vremena da pronađu neku od alternativa do 2020. godine.

KOMENTARIŠI