Požarevljani osvojili 3. mesto za najbolju sartap ideju Srbije za projekat “Rent...

Požarevljani osvojili 3. mesto za najbolju sartap ideju Srbije za projekat “Rent a dent”

Početkom godine, Gradska uprava Beograda je u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Zvezdara (ntpark.rs) u Beogradu organizovala takmičenje pod nazivom „Najbolja startap ideja Srbije“ na kojem će se timovi oformjeni od strane studenata i srednjoškolaca nadmetati svojiim idejnim projektima i programima iz oblasti preduzetništva.

Takmičenje je, sredinom marta, predstavio i otvorio član Gradskog veća, Dragomir Petronijević i od tada je prijavljeno oko 140 timova. Veliki broj poznatih i uspešnih kompanija je podržao ovaj projekat svojim sponzorstvom ( „Microsoft“ , „CocaCola“ , „Lilly“ , „Galenika“, „Turistička ogranizacija Srbije“, „Privredna komora Srbije“ itd) i , takođe, omogućio da upravo predstavnici ovih kompanija sačinjavaju komisiju koja će odlučivati o pobedniku takmičenja.

Pored neprocenjivog iskustva koje su ovim putem stekli, mladi učesnici su imali priliku da se bore i za prestižne nagrade. Tokom proteklih par meseci organizovani su treninzi i seminari na kojima su takmičari mogli da nadograđuju kako svoje znanje u sferi preduzetništva tako i sam projekat. U finale se plasiralo 20 timova među kojima je bio i projekat „Rent A Dent“ iza koga stoje četvorica mladih Požarevljana : Aleksandar Plavljanić (student Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu), Ivan Jezdović (doktorand na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu), Miloš Marjanović (student Pravnog fakulteta u Beogradu), Branislav Stefanović (specijalizant na Visokoj školi eletrotehnike i računarstva u Beogradu).

Propozicije takmičenja su nalagale da tim predstavi svoj projekat u trominutnom izlaganju nakon čega slede pitanja žirija. Duge pripreme i mukotrpni rad naših sugrađana se isplatio. Finale takmičenja je održano 2.juna u svečanoj sali Starog dvora u Beogradu, a grad Požarevac može ponosno da kaže da su upravo momci koje je on iznedrio i pored izuzetno jake konkurencije, odneli 3. mesto i oduševili eminenti žiri svojom preduzetničkom idejom.

„Rent a Dent“ tim je bio ubedljiv i ostao je primećen od strane mnogih velikih subjekata privrednog poslovanja u Srbiji. Ovim putem tim „Rent A Dent“ je otvorio sebi put ka daljem razvoju budući da je osvojio novčanu nagradu od 200.000din i obezbedio sebi poslovni prostor u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari u Beogradu. „Rent A Dent“ je internet platforma koja služi da inostranim pacijentima obezbedi odgovarajućeg stomatologa u Srbiji.

KOMENTARIŠI