Restauriran spomenik palim borcima, čeka se nastavak radova na novoj crkvi i...

Restauriran spomenik palim borcima, čeka se nastavak radova na novoj crkvi i krovu Mesne zajednice

Lepo vreme se čeka i za popravku krova na zgradi Mesne zajednice kada će biti zamenjen oštećeni deo

U Češljevoj Bari nestrpljivo čekaju na nastavak radova na izgradnji nove crkve, a spomenik palim borcima 1. i 2. svetskog rata restauriran je krajem prošle godine.

Izgradnja crkve Svete Trojice u centru ovog sela započeta je 2016. godine, a prva faza radova je okončana krajem septembra prošle godine kada su urađeni grubi građevinski radovi i spoljašnjost crkve i postavljen veći deo bakarnog krova.

Foto: Opština Veliko Gradište

Izgradnju finansiraju Mesna zajednica i meštani Češljeve Bare sa preko 70 hiljada evra, uz podršku opštine Veliko Gradište u iznosu od 1.9 miliona dinara. Radovi na unutrašnjosti crkve biće nastavljeni čim vremenske prilike budu pogodovale, a u toku je izrada prozora, vrednosti 6.7 hiljada evra, te ulaznih hrastovih vrata čija će izrada biti poklon majstora. Ugovoreni su radovi za postavljanje rasvete i maltereisanja unutrašnjosti kao i dela ograde do puta. Crkveni odbor ovih dana razmatra predlog za ikonostas pa će se uskoro započeti i s njegovom izradom. Kako kaže predsednik MZ Češljeva Bara, Živorad Ilić, do sada je za radove na crkvi utrošeno 3.4 miliona dinara i 38 hiljada evra.

Spomenik palim borcima koji su podigli meštani ovog sela, već je duže vreme prilično

Foto: Opština Veliko Gradište

ruiniran pa se prošle godine pristupilo njegovom renoviranju u tri faze. Sredstvima Mesne zajednice, prvobitno sa 70 hiljada, a kasnije još 60 hiljada dinara, uređen je sam spomenik. Svoj doprinos od 170 evra dali su i stanovnici Češljeve Bare. Renoviranju se priključila i opština Veliko Gradište sa 50 hiljada dinara pa je spomenik dobio i novi plato čime su krajem 2016. godine okončana obnova.

00. Izabran je izvođač, a sredstva u visini 276 hiljada dinara obezbeđena su iz budžeta opštine.

KOMENTARIŠI