Foto: Urban City // ilustracija

Republički geodetski zavod saopštio je da građani, ukoliko primete tehničku grešku u katastru nastalu prekucavanjem, mogu da reaguju odmah i besplatno je otklone.

Kako se navodi u saopštenju RGZ, ukoliko se greška otkrije u roku od osam dana od njenog nastanka građani mogu da podnesu žalbu i greška se odmah u samoj službi ispravlja, dok se za greške koje se primete nakon dužeg vremenskog perioda, podnese zahtevi za ispravku putem elektronske usluge E-Primedbe na sajtu RGZ.

Naglašava se da su obe opcije potpuno besplatne i ne zahtevaju angažman advokata ili geodetske organizacije, i u skladu su sa zakonskim regulativama.

“Ovo je besplatan, transparentan i efikasan proces koji omogućava građanima da ostvare svoja prava izuzetno brzo, odnosno da reše svoje administrativne probleme bez ikakvih troškova”, navodi RGZ.

RGZ ističe da su tehničke greške u katastru nastale prekucavanjem skoro pa nemoguće i na nivou su statističke greške, ali ukoliko se ipak pojave, građani imaju mogućnost da reaguju odmah nakon njihovog otkrivanja potpuno besplatno.

KOMENTARIŠI