RIK proglasio kandidaturu Vojislava Šešelja za predsednika Srbije

RIK proglasio kandidaturu Vojislava Šešelja za predsednika Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je u ponedeljak jedan sat pre ponoći lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja za kandidata za predsednika Srbije na izborima zakazanim za 2. april.

RIK je na sednici utvrdio da je od 13.793 izjave podrške kandidaturi Vojislava Šešelja pravno valjano 12.976.

Potpise podrške za kandidaturu lidera SRS Vojislava Šešelja predao je u ponedeljak u podne predsednik Gradskog odbora SRS-a Miljan Damjanović.

Na sednici RIK-a prihvaćeni su i predlozi za prošireni sastav Komisije koje je podnela Grupa građana “Za Srbiju bez straha”, koja je kandidovala Sašu Jankovića.

Utvrđeno je da diplomirana pravnica iz Beograda Vesna Rakić-Vodinelić postaje članica, dok diplomirana pravnica iz Beograda Ljiljana Benać-Šantić postaje zamenica članice RIK-a u proširenom sastavu, kao predstavnici Grupe građana “Za Srbiju bez straha”.

Prihvaćeni su i predlozi za prošireni sastav RIK-a koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Jedinstvene Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Pokreta socijalista, Srpskog pokreta obnove, Pokreta Snaga Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara.

Sednici RIK-a prisustvovalo je 14 od ukupno 17 članova.

KOMENTARIŠI