SAMSUNG GALAXY S8?

SAMSUNG GALAXY S8?

Apple ima Siri. Microsoft Cortanu. Google – Google Assistant. Sada Samsung planira da napravi svog virtuelnog asistenta koji će biti deo Galaxy S8 uređaja.

Asistent će biti zasnovan na platformi Viv Labs, kompanije iz San Hozea koju je Samsung preuzeo u oktobru.

Osnivači Viv Labs su radili i na Siri, koju je Apple kupio 2010. a Samsung izgleda računa na postojeće snage unutar te kompanije i nema cilj da napravi revoluciju na polju AI platformi.

Jedna od najvećih prednosti njihovih softvera je u tome što su dizajnirani tako da se bez mnogo muke uklapaju u platforme drugih proizvođača.

“Developeri mogu da prebace servis našim agentima”, kaže potpredsednik Samsunga Ri In-džong. “Čak i ako Samsung ne radi ništa sam, što se više servisa poveže, to će ovaj AI sistem postajati pametniji”.

Ako se pokaže dobrim, Samsung će uspeti da nadoknadi finansijske gubitke do kojih je doveo opoziv Galaxy Note 7 uređaja, koji je prema procenama koštao kompaniju barem 5,4 milijarde dolara.

Međutim, Samsung se nalazi u velikoj gužbi na tržištu. Pored Siri, Google Assistant i Amazonove Alexa, postoje i smart-home uređaji Echo, Dot i Tap.

KOMENTARIŠI