Samsung predstavio MONSTRUOZNI televizor od 146 inča (3,7 metara)! A cena? I...

Samsung predstavio MONSTRUOZNI televizor od 146 inča (3,7 metara)! A cena? I da… Modularan je!

Samsung kompanija je za proizvodnju The Wall televizora morala da primeni daleko manju veličinu LED piksela (nivo mikrona), nego što pruža današnja tehnologija

Samsung kompanija predstavila je najveći TV ikad proizveden, uz potpuno novu tehnologiju ekrana.

Samsung The Wall je novi tip televizora-zida dijagonale 146 inča (3.7 metara), najavljen na najvećem Sajmu potrošačke elektronike, CES 2018, u Las Vegasu.

Samsung je za The Wall osmislio novu tehnologiju ekrana, nazvanu MicroLED. Razloga za oduševljenje ima mnogo više od „puke“ veličine, jer je modularnost, zajedno sa svim tehnologijama iza ovog proizvoda ono što ga čini posebnim.

MicroLED je tehnologija koja će verovatno naslediti OLED tehnologiju, kojoj je slična po tome što svaki piksel na površini ekrana ima svoje osvetljenje, pa pruža neverovatnu dubinu crne boje i nije joj potrebno pozadinsko osvetljenje i kolorni filteri kao što je to slučaj sa LCD tehnologijom. Dodajte ovome ogroman napredak po pitanju osvetljenja, kontrasta, ali i energetske efikasnosti ekrana i što je najvažnije – duži vek trajanja od OLED tehnologije i dobijate nešto što je zaista i novo i uzbudljivo što nas čeka u bliskoj budućnosti.

Samsung kompanija je za proizvodnju The Wall televizora morala da primeni daleko manju veličinu LED piksela (nivo mikrona), nego što pruža današnja tehnologija. Sve te sitne tačke svetlosti čine jedan ogroman TV, koji je modularan, odnosno moguće ga je proširiti drugim TV uređajima istovetne tehnologije iste ili manje veličine, uz određivanje rezolucije i podešavanje drugih parametara slike i zvuka.

Kada će The Wall biti dostupan na tržištu i po kojoj ceni Samsung kompanija objaviće naknadno, nakon završetka CES 2018 sajma.

KOMENTARIŠI