Ako je suditi prema informacijama kojima raspolažu korejski mediji, Samsung je navodno pronašao rešenje za problem ekrana modela Galaxy Fold.

Problem se javio nakon što su odabrani predstavnici medija, što zbog neznanja i ignorisanja upozorenja, što zbog “nelogične” izrade, skinuli zaštitnu foliju, koju nije trebalo skidati, odnosno koja predstavlja sastavni deo ekrana.

Sajt SamMobile prenosi informacije da je Samsung ovaj problem rešio na taj način što je foliju “uvukao” ispod ivice kućišta, tako da je sada stopljen u jedno telo. Zbog “uvučenosti”, folija više ne bi trebalo da se tako lako skida, ali ostaje pitanje zašto to nije odmah bilo izvedeno na takav način.

Pored toga, rešen je i potencijalni problem preklopnog mehanizma, koji se manifestovao skupljanjem prašine i verovatnim kasnijim problemima u radu. Sada je taj otvor navodno smanjen na minimum, tako da prašina ne može da uđe u mehanizam.

Isti izvori navode da, sada kada su problemi sa kojima se Galaxy Fold susretao rešeni, prodaja u SAD kreće uskoro. Nije poznato kada će se to dogoditi na ostalim tržištima.

Početkom juna bi trebalo da počne i prodaja Huaweijevog modela Mate X, koji trenutno predstavlja jedinu konkurenciju Galaxyju Fold.

KOMENTARIŠI