U takmičarskom delu neafirmisanih bendova učestvovalo je pet, od 20 prijavljenih, rok grupa sa teritorije Srbije, dok su tri benda nastupala revijalno. U revijalnom delu nastupili su prošlogodišnji pobednici,bend „Pogrešna odluka“ iz Topole, potom jedan od boljih mladih bendova „Transfer blama“ i „Divert“, iz Požarevca, a specijalni gost Gitarijade bio je bend „Trese, lupa, udara“ iz Beograda, koji je predvodio frontmen grupe „Displina kičme“, legendarni „zeleni zub“ Dušan Kojić-Koja.
Za najbolji bend 36. majske Gitarijade žiri, na čijem je čelu bio rok kritičar Bane Lokner, proglašena je grupa iz Lazarevca Sanitarium. Njima je, kao pobednicima, pripala novčana nagrada od 50.000 dinara. Drugi je bio bend iz Inđije „Hareklin“, treći „Lost Picks“ iz Beograda. Drugoplasirani bend dobio je nagradu od 30.000 dinara, dok su trećeplasirani dobili iznos od 20.000 dinara. Pored nagrađenih grupa u takmičarskom delu su i grupe Progres“ iz  Kraljeva i „HCZ“ iz Zaječara.
Ovu „Gitarijadu“, za razliku od nekoliko prethodnih godina kada je, gotovo uvek padala kiša, obeležilo je izuzetno lepo vreme, bez ijednog oblačka i temperaturom od 25 stepeni.
Video prilog pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI