Saopštenje “Dosta je bilo” povodom PRETNJI novinaru Momčilu Veljkoviću

Saopštenje “Dosta je bilo” povodom PRETNJI novinaru Momčilu Veljkoviću

Novinar Momčilo Veljković se osmelio i napisao da Ivan Jović član Gradskog Veća nema diplomu ispod titule sa kojom se potpisuje

Mediji u savremenom i demokratskom društvu su oslonac demokratije i transparentnosti, kontrolori vlasti i glas javnosti. Svako, pa i najmanje prozivanje novinara je nedopustivo. Pretnje od nosilaca javnih funkcija, izgovorene ili napisane, pre svega zaslužuju krivičnu prijavu a potom i oštru osudu javnosti do ostavke onog koji je te pretnje izneo.

Svedoci smo da u minulim godinama imamo polarizaciju medija, na provladine i one druge koji nestaju i ima ih u tragovima danas na medijskoj sceni Srbije. Zato ovakav čin člana GV Požarevca Ivana Jovića nije iznenađenje već rezultat koji se očekivao posle svega što se radi na slabljenju medija i njegovog uticaja. Na konkursima za sufinansiranje projekata u oblasti informisanja prolaze i najveća sredstva dobijaju podobni, “naši” mediji. Pritisnuti nemaštinom i krizom koja zahvata sve pore društva urednici i direktori glasila prinuđeni su da zarad sopstvenog opstanka i namirenja pristaju na “dilove” mi vama pare vi o nama sve najlepše. I tako godinama imamo glasila koja kad čitate, gledate, slušate, imate utisak da živite u Norveškoj, a ne u Srbiji, Požarevcu.

Novinar Momčilo Veljković se osmelio i napisao da Ivan Jović član Gradskog Veća nema diplomu ispod titule sa kojom se potpisuje. Očigledno je da je u toku borba unutar SNS za prevlast u načelstvu, iskustvo govori da ovakve rabote nikad ne isplivaju pred novinare same od sebe i slučajno.

Informacija je procurela i širi se. Šta će još iscureti čitaćemo, slušati i gledati , o tome neko mora da izveštava osim ako ne bude plaćen da ne radi svoj posao.
Civilizovano društvo smo tek kada mirnim putem budemo rešavali sukobe i sučeljavali mišljenja. Dosta je bilo nasilja! DJB osuđuje svako nasilje kako nad novinarima tako i nad nosiocima javnih funkcija. Sloboda govora i javnog nastupa je imperativ ako želimo demokratizaciju društva.

Foto: Screenshot saopštenja

KOMENTARIŠI