Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu prosledio je medijima saopštenje za javnost posle odgovora gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića u vezi učestvovanja u izbornoj kampanji u Zaječaru. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Ko čeka taj dočeka. Taman kad smo pomislili da odgovor nikad stići neće, nakon deset dana Gradonačelnik grada Požarevca odgovorio je na jedno od 10 pitanja koja mu je Gradski odbor SSP Požarevac postavio.

Potvrdio je da je on bio na snimku na kome se jasno vidi da je sa papirima u rukama koji su očigledno bili spiskovi birača, izbornog dana u gradu Zaječaru obilazio građane. I ne samo to, rekao je da nema problem da svojim stranačkim kolegama u Zaječaru pomogne, jer je čovek koji je spreman da se bori za svoju stranku.

Niko nema problem sa tim da Vi kao Gradonačelnik idete u Zaječar neradnim danom, niti da učestvujete u kampanji svoje stranke, verujemo baš niko.

Problem međutim postoji ako ste očigledno koristili podatke o građanima na koje nemate pravo, a što je protivzakonito, problem je ako ste u rukama imali spiskove birača što je protivzakonito, problem je što ste kampanju sprovodili izbornog dana u vreme predizborne tišine što nije legitimno. Problem je ako se toga dana u Zaječaru nalazilo službeno vozilo grada Požarevca čije su slike kružile internetom i ako je isto korišćeno u kampanji što je protivzakonito, pa se postavlja pitanje ko plaća troškove i zašto se vozilo grada Požarevca koristi u kampanji neke političke stranke u drugom gradu. Problem je ako se u Zaječaru nalazilo mesec i po dana dvadest ljudi od kojih je većina zaposlena u javnim preduzećima u Požarevcu i Kostolcu, koji nisu išli na posao za koji su plaćeni.

Problem je što kako iz snimka proizilazi ćutke okrećete leđa ljudima na čija ste vrata došli, što dovodi u pitanje primerenost vašeg načina ophođenja, i što ste zaboravili da kao Gradonačelnik Vi reprezentujete naš grad.

Najveći problem je što ste Gradonačelniče poistovetili Vašu stranku sa državom i našim gradom i što otvoreno pokazujete da ne poštujete Ustavom proklamovane demokratske principe na kojima počiva ova država. Ne manji problem od toga je što ste zaboravili da Vi predstavljate sve građane, kako one koji su glasali za Vas i Vašu stranku, tako i one koji to nisu, ali i one koji nisu učestvovali u izbornom procesu. Problem je što Vi podržavate da stotinak članova stranke iz našeg grada kojoj pripadate izbornog dana telefonom uznemirava građane Zaječara što nije legitimno. Kada ste izabrani zaista smo smatrali da će Vam to što imate legalno stečenu diplomu državnog fakulteta (po čemu se razlikujete od mnogih vaših partijskih kolega koji su iste preko noći pribavili) pomoći da razumete da se novac svih poreskih obveznika bez obzira na političku opredeljenost nalazi u budžetu grada Požarevca i da se tim novcem zadovoljavaju potrebe svih građana, a ne interesi Vaše političke stranke. To je problem. Zbog toga smo i reagovali i zbog toga Vam se lično obraćamo, jer je očigledno da ste zaboravili da Vi prvi morate poštovati Zakone ove zemlje, a ne da bi javno sudili o vašim postupcima i prikupljali političke poene jer u krajnjoj liniji o delima svakog od nas sude građani.

I sasvim na kraju, opozicione političke stranke upravo zbog kršenja zakona i izborne procedure, vršenja pritiska na birače i nejednake izborne uslove nisu učestvovale na izborima u Zaječaru i iste su bojkotovale.” navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

KOMENTARIŠI