Saopštenje za javnost: Apsolutno netačne tvrdnje o dolasku migranata

Saopštenje za javnost: Apsolutno netačne tvrdnje o dolasku migranata

Foto: Urban City / B.P.

Gradska uprava Požarevac prosledila je medijima saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

“Pozivamo građane Požarevca da ostanu mirni i da ne obraćaju pažnju na besmislene i apsolutno netačne tvrdnje da postoji mogućnost formiranja migracionih centara i naseljavanja migranata na teritoriji našeg grada. Smatramo da je apsolutno neprihvatljivo da se na takav način šire dezinformacije i neistine, plasiraju krajnje desničarske ideje, uzbunjuju građani, pozivaju na protestne šetnje i širi panika bez ikakvog razloga.

Podsećamo da je Republika Srbija, kao sukcesor nekadašnje Jugoslavije jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i potpisnica svih konvencija i protokola koji se tiču migranata, izbeglica i garantovanja njihovih prava. Srbija je i u aktuelnoj situaciji sa migrantima zauzela svoj stav i poznato je da u našoj zemlji postoje prihvatni centri za migrante, a takođe je poznato koji su to centri. Takođe, podsećamo da su i nadležni državni organi opovrgli takve tvrdnje.

Pozivamo sve odgovorne za lažno uzbunjivanje javnosti da odmah prestanu sa širenjem lažnih vesti, i da svoje delovanje usmere na rad na prosperitetu našeg grada. Podsećamo da širenje lažnih vesti, pored očiglednog dobijanja „jeftinih“ političkih poena sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti. Uvereni smo i da će nadležni organi preduzeti sve mere i adekvatne korake ukoliko utvrde da se radi o namernom širenju panike i uzbunjivanju građana.”, navodi se u saopštenju informativne službe kabineta gradonačelnika Požarevca.

1 KOMENTAR

  1. Gradski oci pristali na spalionicu . Šta je za njih par hiljada migranata. Ako to znači bolje pozicioniranje na političkoj sceni.Ma nema problema…..Stanovi su kupljeni u Beogradu.

KOMENTARIŠI