Saša Nikolić (43) OSUĐEN u Požarevcu na 30 godina zatvora – Zadavio...

Saša Nikolić (43) OSUĐEN u Požarevcu na 30 godina zatvora – Zadavio majku pa zapalio kuću

Obducenti Opšte bolnice u Požarevcu utvrdili su da u Gordaninim plućima nije bilo dima, što znači da je preminula pre požara

Viši sud utvrdio da je Saša Nikolić (43) usmrtio Gordanu Nikolić (64) oktobra 2016. godine. Zadavio je u kući, pa podmetnuo požar. Prijavljivala ga za nasilje u porodici.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu Saša Nikolić (43) osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva svoje majke Gordane Nikolić (64) 7. oktobra 2016. godine, u njihovoj poorodičnoj kući. Njega je optužnica teretila za krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Iako je tražilo maksimalnu kaznu, Više javno tužilaštvo neće uložiti žalbu na presudu, već će to učiniti samo branilac optuženog.

Saša je majku pretukao i zadavio rukama nekoliko dana nakon što je ona podnela prijavu zbog njegovog maltretiranja, koje je trajalo godinama. Međutim, on je posle prvog incidenta samo saslušan, a zatim odmah pušten, bez određenja pritvora. Nakon ovog ubistva izbio je požar u kući Nikolića, u kojoj su vatrogasci zatekli Gordanino beživotno telo. Sumnjalo se da je vatru zapalio Nikolić, kako bi uništio tragove zločina, ali za to nije bilo dovoljno dokaza.

Obducenti Opšte bolnice u Požarevcu utvrdili su da u Gordaninim plućima nije bilo dima, što znači da je preminula pre požara. Takođe, uočeni su tragovi fizičkih povreda, koji su ukazali da se radi o nasilnoj smrti. Tokom istrage, utvrđeno je da je optuženi, nakon svađe, majci zadao više udaraca po glavi i telu, polomivši joj dva rebra, a zatim joj rukama stezao vrat, sve dok ona nije izdahnula.

Policija je od samog početka sumnjala na optuženog, jer ga je majka više puta prijavljivala zbog nasilja u porodici. Međutim, tek kasnije su pribavljeni dokazi koji su ukazivali na njega, pa je uhapšen nepuna dva meseca nakon zločina.

– Žao nam je Gordane, bila je dobra i vredna žena, penzionisala se radeći u “Bambiju”. Dobar i vredan bio je i njen muž, koji je poginuo pre nekoliko godina kad je pao sa krova njihove kuće, zbog koje su se mučili i odricali da bi je sazidali – rekle su komšije nakon ovog zločina.

VEĆ ROBIJAO

Gordanina smrt bila je sumnjiva i njenim komšijama, koje su nam rekle da su često čule svađu između nje i njenog sina, jer je bio nasilan i problematičan. Kažu da je bio i u zatvoru, iz kog je izašao nekoliko meseci pre ubistva majke, jer je bio osuđen zbog krađa i nasilničkog ponašanja.

POVEZANE VESTI:

UHAPŠEN ZBOG UBISTVA: Zadavio majku, pa podmetnuo požar!

 

KOMENTARIŠI