Foto: Pixabay // ilustracija

Pred većinom Srba su neradni dani, a predstojeće praznike mnogi će dočekati na Zlatiboru. Kapaciteti na ovaj planini su već popunjeni, traži se mesto više, a očekuje se dolazak oko 30.000 gostiju.

“Popunjenost Zlatibora meri se sa Novom godinom, a znamo da je to neki pik posete. Kao destinacija smo spremni za sve turiste, svi lokaliteti rade, smeštaji su uveliko bukirani. S obzirom da je zimski raspust iza nas i taj pik zimske turističke sezone, ovo dođe kao produžetak jer su turisti i dalje, u velikom broju prisutni kod nas”, rekao je za RINU, Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Foto: Urban City

Planina Zlatibor već godinama unazad izdvaja se kao top turistička destinacija, koja posetiocima nudi brojne sadržaje.

Ski sezona u centru Tornik je u punom jeku, a u funkciji su staze prilagođene svim uzrastima i skijaškim nivoima.

“Za razliku od drugih turističkih centara, poznati smo po tome što pored skijanja imamo pregršt atrakcija koje turisti mogu da posete. Ono čime se ponosimo je staro selo Sirogojno, Stopića pećina, vodopad Gostilje, ali i tematsko naselje El paso siti, poznatije kao „kaubojski grad“. Turisti imaju sve više interesovanja za aktivniji odmor kao što su pešačenje, vožnja bicikla, kvadova, pojavili su se i novi lokaliteti, a na lokalnoj samoupravi je da ih valorizuje i da ih stavimo u turističku mapu“, ističe Živanović.

Foto: Urban City

Prilikom posete Zlatiboru neizbežna je vožnja Gold Godnolom koja je oborila sve rekorde posećenosti. Do sada se najdužom gondolom na svetu provozalo preko 30.000 ljudi.

U ovu investiciju je uloženo 13 miliona evra, a zbog velike zainteresovanosti u lokalnoj samoupravi očekuju da će se čitav ovaj projekat otplatiti za samo godinu dana, što je mimo svih očekivanja.

KOMENTARIŠI