Foto: B.P.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javnu nabavku tri putnička elektromotorna voza za brzine do 200 kilometara na čas.

Reč je o otvorenom postupku nabavke koji je objavljen 9. februara, a rok za podnošenje ponuda za isporuku ovakvih vozova je 15. mart.

Traženi rok isporuke prvog voza je kraj oktobra, a za dodatna dva do kraja 2021. godine, objavljeno je na portalu javnih nabavki.

U dokumentaciji je navedeno da se nabavljaju tri voza, a ranije je najavljeno da će oni saobraćati na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica.

Tražena dužina vozova je 100 metara sa minimalno 300 sedišta, podnim i grejanjem preko bočnih zidova, a navedeno je da moraju imati toplotnu i zvučnu izolaciju, LED osvetljenje, toalete i za osobe manje pokretne, barove za tople napitke, vaj-faj sistem rezervacije sedišta, sisteme za zvučna i video obaveštenja.

Očekivani garantni period za vozove je dve godine od operativnog prijema. Ponuđači moraju da obezbede i obuke za upravljanje i održavanje vozova. Obaveza ponuđača je da obezbedi bankarsku garanciju od tri procenta cene za ozbiljnost ponude.

Izabrani prodavac će imati obavezu da preda bankarsku garanciju od 10 procenata ukupne vrednosti na ime dobrog izvršenja posla.

Ministarstvo kao naručilac vozova ovu nabavku će moći avansno da plati maksimalno do 50 odsto vrednosti ugovora, preneo je Tanjug.

KOMENTARIŠI