Serija Černobil najbolje ocenjena serija u istoriji na IMDb-u sa prosečnom ocenom...

Serija Černobil najbolje ocenjena serija u istoriji na IMDb-u sa prosečnom ocenom 9,7

Mnogi su pretpostavili da HBO neće imati apsolutno ništa vredno pažnje jednom kada se “Igra prestola” završi.

Međutim, onda se dogodio “Černobilj”. Neverovatna mini-serija (najbolje ocenjena serija u istoriji) postala je iznenadni hit i uskoro su svi samo pisali o njoj na društvenim mrežama. Kritike su jednoglasno pozitivne, a seriju voli i kritika i publika.

Međutim, pre nego što pogledate poslednju epizodu (ili čak i ako ste je već pogledali), dobro je znati nekoliko zanimljivih detalja o seriji o kojoj svi pričaju.

Svih pet epizoda delo su scenarista Krejga Mazina i reditelja Džona Renka. Imena vam verovatno ne znače ništa, ali znate mnogo toga što su radili.

Možda vam je u to teško da poverujete, ali čovek koji je napisao “Černobilj” napisao je neke dobre (drugi i treći deo filmova “Mamurluk”), ali i mnoge izuzetno loše komedije, kao što su treći i četvrti nastavak filma “Mrak film”, te podjednako grozni “Lovac: Zimski rat” (The Huntsman: Winter’s War).

https://youtu.be/PdhksxPy9f0

Znate i reditelja. Džon Renk režirao je veliki broj spotova za zvezde kao što su Madona, Bijonse, Dejvid Bouvi, Robi Vilijams, Kajli Minoug, Kris Kornel, Nju order….

Radio je i nekoliko epizoda serija “Okružen mrtvima” (The Walking Dead) i “Čista hemija” (Breaking Bad), ali ono što će vas verovatno najviše iznenaditi jeste da je imao veliki hit devedesetih.

Tada mu je umetničko ime bilo Staka Bo i upravo je spot za njegov veliki hit “Here We Go” bio početak bavljenja režijom.

https://www.youtube.com/watch?v=sGNK-cOtxSs

Osim što je glumačka postava gotovo besprekorna, tvorci serije su veoma pazili da glumci budu što sličniji osobama koje glume, a svoj posao su odlično odradili, baš kao i šminkeri i kostimografi, prenosi Indeks.

https://youtu.be/BElgcv8wYrQ

KOMENTARIŠI