Sin bivšeg gradonačelnika Požarevca OSUĐEN na kaznu ZATVORA za prevare teške 200.000...

Sin bivšeg gradonačelnika Požarevca OSUĐEN na kaznu ZATVORA za prevare teške 200.000 evra!

Ivan Ilić iz Požarevca osuđen za višestruka nedela u vrednosti od 200.000 evra. Dok mu je otac bio funkcioner, "prodavao" jeftine gradske lokale

Osnovni sud u Požarevcu je zbog optužbe da je počinio krivično delo prevare – sporazumno i pravosnažno osudio službenika lokalne Turističke organizacije Ivana Ilića (44) na dve godine zatvora i novčanu kaznu od 300.000 dinara, pišu Novosti.

Bez obzira na to što je optuženi pre izricanja presude postigao sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvom o priznanju krivice, pa mu je kazna ublažena, tokom naredne dve godine će građanima koje je oštetio morati da vrati 200.000 evra.

Kako je pisalo u optužnici, Ilić je od 2009. koristeći uticaj svog oca Miomira, koji je bio predsednik Skupštine grada, a potom i gradonačelnik Požarevca, prevario više ljudi kojima je obećavao da će im omogućiti kupovinu gradskih lokala po povoljnim cenama. Među onima od kojih je novac uzeo unapred su bili i njegova svastika, te jedan prijatelj iz Kostolca.

Tokom saslušanja, Ilić je tvrdio da ništa nije zadržao za sebe, već je novac prosledio “jednom licu” koje je trebalo da obezbedi povoljnu cenu lokala. Međutim, u istražnom postupku je ustanovljeno da ne govori istinu.

Turistička organizacija Grada Požarevca

Posle izricanja presude i izlaska iz pritvora, Ivan Ilić je nastavio da radi u gradskoj Turističkoj organizaciji, a njegov advokat je tražio da mu se za izdržavanje kazne odobri kućni pritvor, uz elektronski nadzor. S obzirom na to da Osnovni sud nije prihvatio takav predlog, kada Ilić bude pozvan na izdržavanje zatvorske kazne – budući da je ona duža od šest meseci – automatski prestati i radni odnos.

KOMENTARIŠI