Foto: A.K.

Zbog manjka poslanika u skupštinskoj sali odložen početak sednice, pa usledila burna rasprava.

Sednica Skupštine počela je u ponedeljak sa zakašnjenjem od sat vremena jer nije bilo kvoruma za rad. Predsednica parlamenta Maja Gojković morala je da odloži početak plenuma sa deset na 11 časova, kako bi se u sali okupilo 126 poslanika.

Kako saznajemo, u vladajućoj koaliciji nije bilo koordinacije, jer je deo parlamentaraca na putovanjima u međunarodnim delegacijama. Na primer, u Strazburu ih je sedmoro. I pored toga, dosta poslanika koji su u zemlji nije došlo na početak rada, pa je scenario da nema kvoruma, što se često dešavalo i ranije, ponovljen i u ponedeljak.

Kada je počela sednica, razgovaralo se o zakonima iz oblasti građevine koje je branila potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Radikalka Vjerica Radeta istakla je da su predlozi loši i nekoliko puta ponavljala da tašne, rukavice i broš ministarke koštaju po nekoliko hiljada evra i optužila je da u Vladi “igra ulogu klasičnog špijuna”:

– Izmene Zakona o planiranju i izgradnji donose se da bi mogle da se postavljaju male hidroelektrane bez planske dokumentacije. Zoraninim kompanjonima se ne isplati da ih grade daleko od naseljenog mesta, jer treba sprovesti infrastrukturu.

Ministarka je zahvalila na “standardno radikalskim komentarima”:

– Pomenuli ste mi ime 37 puta. Žao mi je što je vama tema Zorana, a nisu zakoni koji znače bolju realizaciju svih puteva. Ako želite da pričamo o mom ormaru nije problem, ali za to nije mesto ovde. Ovde treba da pričamo o zakonima. O tome šta sam uradila govori moj predsednik, a ne neki poslanik, pa makar to bio i Vladimir Đukanović. Kritike padaju u vodu jer s druge strane stoje rezultati.

KOMENTARIŠI