Proizvode ih duže od Golfa i svake godine prodaju ih više nego...

Proizvode ih duže od Golfa i svake godine prodaju ih više nego automobila: Ovo su vrhunske Folksvagenove kobasice

Foto: Pixabay // ilustracija

Kobasice sa znakom Folksvagena prave se u toj kompaniji još od 1973. godine i po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih automobila ovog nemačkog brenda.

Kobasice sa znakom Folksvagena (Volkswagen) prave se u toj kompaniji još od 1973. godine i po broju proizvedenih komada premašuju broj izrađenih automobila ovog nemačkog brenda.

Folksvagen je u 2019. je napravio i prodao 6,8 miliona popularnih kari kobasica, a godišnja proizvodnja pre par godina iznosila je i preko 7 miliona komada.

Sa druge strane, nemački auto-gigant je prošle godine izradio 6,2 miliona vozila, što je primarna delatnost ove kompanije.

Folksvagen proizvodi kari kobasice već 47 godina. U početku su korišćene isključivo za ishranu radnika u fabrikama ove kompanije, a danas su dostupne i u prodavnicama širom zemlje.

Lokalni prodavci Folksvagen automobila rado ih poklanjaju mušterijama, a nemački proizvođač za njih ima i kataloški broj, poput automobilskih delova koje izrađuje – u katalogu komponenti vode se pod oznakom 199 398 500 A.

Kobasice se prave uglavnom od svinjskog mesa, koje u fabriku u Volfsburgu stiže tri puta sedmično.

“Naše kari kobasice sadrže samo 20% masnoće, dok u drugim obično ima oko 35 procenata”, ističe sa ponosom glavni mesar Franko Lo Presti, koji pravi kobasice u Folksvagenu od 1979.

U skladu sa novim trendovima, VW je u svoju ponudu nedavno uvrstio i vegetarijanske kobasice.

U poseti Folksvagenovoj fabrici kobasica nedavno je bio čuveni TV voditelj i zvezda automobilske emisije “Grand Tour”, Ričard Hamond.

KOMENTARIŠI