SONY predstavlja novi Xperia uređaj 14. aprila

SONY predstavlja novi Xperia uređaj 14. aprila

Foto: SONY

Sony je bez velike pompe ažurirao YouTube baner zvanične Xperia stranice da bi otkrio da uskoro najavljuje novi proizvod. S obzirom da je očito novi Xperia uređaj u pitanju, spekulacije su da će biti predstavljen novi Xperia 1 III.

Kompanija nije rekla kakav proizvod predstavlja, ali se šuška o specifikacijama za telefon Xperia 1 III. Prema tim glasinama, telefon će imati specifikacije za rival vodećim uređajima drugih kompanija. Navodno će imati 6,5-inčni 4K OLED ekran sa odnosom širine i visine 21: 9 i brzinom osvežavanja od 120Hz, kao i sočivo za periskop koje će napraviti Sony CiberShot divizija.

Navodi se da telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 888, najnoviji vrhunski procesor brenda za pametne telefone, a može da ima do 16 GB RAM-a i 512 GB skladišnog prostora. Ostale moguće karakteristike uključuju bateriju od 5.000 mAh, prostor za SD karticu i 3.5mm priključak za slušalice. Model će navodno koštati oko 1.370 američkih dolara kada se konvertuje iz kineskog juana, što ne čudi, jer je Xperia 1 II pri lansiranju koštala 1.200 američkih dolara.

Natpis kaže da kompanija lansira novi Xperia proizvod 14. aprila u 09:30 po našem lokalnom vremenu u Srbiji. Budući da je Sony koristio Xperia baner YouTube-u za objavljivanje najave, pretpostavka je da verovatno će strimovati događaj na video platformi.

KOMENTARIŠI