Spasović: Dobronamerni građani prepoznaju naše napore da uredimo naš prelepi Požarevac

Spasović: Dobronamerni građani prepoznaju naše napore da uredimo naš prelepi Požarevac

Foto: Urban City LIVE video screenshot / arhiva

Kao i prethodnih nekoliko nedelja, danas 4. oktobra je u sedištu požarevačkih naprednjaka održana konferencija za medije na kojoj se između ostalih tema govorilo i o humanitarnim akcijama koje se sprovode po mesnim odborima, ali i o akcijama uređivanja delova Požarevca.

Gradonačelnik Požarevca i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac Bane Spasović na današnjoj konferenciji za medije govorio je i o investicijama na komunalnoj infrastrukturi, asfaltiranju, popločavanju.

“Da je neko radio svoj posao prethodnih godina, mi bi smo sada verovatno samo ulepšavali naše zgrade, fasade, dečije mobilijare i ne bi smo radili kišne kolektore, toplifikaciju, zamenu azbestnih cevi, projekte za preradu otpadnih voda, projekte za fabrike vode, reciklažni centar i transfer stanicu, imali bi uređenu deponiju. Da su ti svi neki pre nas koji su bili to uradili, mi bismo se bavili drugim stvarima”, rekao je Spasović. On je dodao da Srpska napredna stranka ne želi da krije probleme “ispod tepiha” i da želi da budućim generacijama ostavi grad uređen, lepši i mnogo lepši za život nego što je bio i nego što je možda sada. “Zato sam siguran da svi oni dobronamerni građani shvataju da mi ulažemo velike napore da uredimo naš prelepi Požarevac i da čak iako kasnimo neki put sa rokovima, mislim pre svega na izvođače, a kašnjenja uvek mogu biti i objektivna i uglavnom jesu, ima i mnogo radova koji se završe u roku. Siguran sam da svi oni na kraju pozdrave sve što se lepo uradi u Požarevcu i da to koriste kao javno dobro koje će ostati desetinama godina”.

Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je i početak asfaltiranja i izrada trotoara u ulici PP odreda od ulice Cane Babović do 6. Ličke što će predstavljati prvu fazu radova, dok će druga faza biti od 6. Ličke do raskrsnice sa ulicom Moše Pijade. Radovi su podeljeni u dve faze da bi se deo ulice koristio i u vreme radova za saobraćaj. Vrednost radova je 106 miliona dinara. Najavljeno je i da će uskoro krenuti radovi na asfaltiranju Sinđelićeve ulice, vrednost ovih radova je 35 miliona dinara.

3 KOMENTARA

  1. U Slobodarskoj ulice ste centralno grejanje dovukli do pola ulice a ostaloj polovini ste objasnili da u 21 veku pumpe ne mogu da guraju vodu dalje uz brdo uz sav strucni kadar iz Toplifikacije…

  2. Kada planirate da pokrpite ulice koje ste ostavili posle izvodjenja radova da stoje razvaljene mesecima u prelepom Pozarevcu? O ulicnoj rasveti da ne picam, pojedine ulice nemaju rasvetu mesecima?

KOMENTARIŠI