Spreman paket novčane pomoći, ovo su svi datumi

Spreman paket novčane pomoći, ovo su svi datumi

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Ministar finasnija Siniša Mali najavio je danas da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, a da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili.

Mali je za TV Prva rekao da prijava za pomoć ”30 plus 30 evra” počinje 28.aprila na portalu trezora kao i prošle godine.

Pojasnio je da ne treba da se prijavljuju penzioneri, građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.

”Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, isplatiti 6. maja prvih 30 evra, a drugi deo u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru”, rekao je ministar finansija.

Mali je precizirao da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minilane zarade za sve koji su se prijavili u aprilu.

Najavio je da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

”Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra”, kazao je Mali.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minimalne zarade za sve koji su se prijavili u aprilu.

3 KOMENTARA

  1. Zasto ja nemam pravo na podizanje tih 60€? Zivim u Srbiji već 30 god, imam bolesno dete. Takodje imam vasu licnu kartu. Nisam dobila ni 100 a ni sad nemam pravo na pomoc. Pa bih volela da mi kazete razlog.

KOMENTARIŠI