Srbija potpisuje za uvođenje kazne doživotnog zatvora

Srbija potpisuje za uvođenje kazne doživotnog zatvora

Prva tri dana prikupljanja potpisa za uvođenje kazne doživotnog zatvora u preko 40 gradova u Srbiji, na štandove je izašao veliki broj građana. Poziv Fondacije Tijana Jurić da se Srbija ujedini u inicijativi da se ubice dece, maloletnika i trudnica zadrže zauvek u zatvoru, prihvata sve veći broj ljudi.

Peticiju Fondacije “Tijana Jurić” za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece, u petak i subotu, do 13 sati, potpisalo je 600 građana Požarevca.Pošto potpisivanje traje do 18 sati u subotu i u nedelju od 12 do 18, očekuje se da će broj potpisa biti znatno veći.

Potpisivanje peticije u Požarevcu pokrenule su majke, koje su prethodno stupile u kontakt sa Fondacijom “Tijana Đurić”, čija je namera da se u oko 40 gradova Srbije prikupi najmanje 500.000 potpisa.

Po završetku akcije, koja traje od 23. do 29. oktobra, peticija pod nazivom “Kazna doživotnog zatvora za ubice dece”, biće predata Skupštini i Vladi Srbije na razmatranje i usvajanje.

Inicijator akcije – Fondacija “Tijana Jurić”, predlaže da se u Krivični zakonik, umesto postojećih 30 do 40 godina, uvede kazna doživotnog zatvora za ubistvo deteta, maloletnika ili trudnice.

Pozivamo građane da dođu do najbližeg štanda i iskoriste ovu šansu da svi zajedno napravimo istorijski pomak za bolju bezbednost dece.

Spisak gradova u kojima se održava akcija.

KOMENTARIŠI