SRBIJI OD JAPANA: 435.000 evra za 8 lokalnih projekata, među njima i...

SRBIJI OD JAPANA: 435.000 evra za 8 lokalnih projekata, među njima i Žagubica

Vlada Japana doniraće oko 435.000 evra za osam lokalnih projekata u Srbiji u cilju unapređenja osnovnih potreba stanovništva, saopštila je ambasada te zemlje u Beogradu.

Sredstva su namenjena JKP “Komunalac” iz Vlasotinca, Domu za odrasla invalidna lica iz Doljevca, predškolskoj ustanovi “Poletarac” iz Žagubice i prokupačkoj Poljoprivrednoj školi “Radoš Jovanović”.

Ugovori o grantovima za unapredjenje osnovnih potreba stanovništva biće potpisani i sa predstavnicima Doma zdravlja u Vladičinom Hanu, Grada Subotice, OŠ “Stepa Stepanović” iz Čačka i Doma zdravlja u Blacu.

-Projekat_-_Lepsi_i_bezbedniji_vrtic_-_Poletarac_u_Zagubici-min

Ceremonija potpisivanja kojoj će prisustvovati ambasador Japana Djuići Takahara, ministar prosvete Mladen Šarčević i predstavnici lokalnih samouprava i ustanova kojima će biti dodeljena sredstva, biće održana u utorak, 28. februara u Ambasadi Japana u Beogradu.

Vlada Japana donirala je Srbiji više od 500 miliona evra od 1999. godine a u istom periodu, za realizaciju projekata za osnovne potrebe stanovništva, izdvojila je više od 12,4 miliona evra.

KOMENTARIŠI