Šesti muzički festival ”Uranak” održaće se od 29. aprila do 01. maja na Srebrnom jezeru, Dunavu i u Velikom Gradištu.

Srebrno jezero i ove godine predstavlja najprivlačniju parti destinaciju za mlade u Srbiji. Oko 10.000 posetilaca iz zemlje i regiona uživaće u elektronskoj, pop i hip-hop muzici, ali i dobro osmišljenom sadržaju i zabavi koju su organizatori pripremili tokom trajanja festivala. Program uključuje i krstarenje Dunavom od Beograda do Srebrnog jezera koje će učesnicima pružiti poseban doživljaj uz #UranakNaDunavu.

Svi koji su željni dobrog zvuka imaće prilike da uživaju uz Elemental (CRO), Dejana Milićevića, Saru Jo, Artan Lili, COBY, Aćima, TKNO, SMT#NG, Andrew Mellera, DJ Gru, RHCP Tribute band, Single Ladies Beyonce Tribute Band, D Beats: Mevit & Dino Jan (MKD), ALEN P (USA), Vandal Steve, Cavin Viviano, Miloša Stankića, Zlu Baku, Beso de Loco, Magla bend i mnoge druge.

Opština Veliko Gradište i Turistička organizacija Srbije podržale su Uranak festival kao projekat od izuzetnog zanačaja za razvoj turističkih potencijala Istočne Srbije.

Turistički značaj ”Uranak” festivala je promocija Srbije kao turističke destinacije za mlade iz zemlje i regiona koji će po prvi put videti lepote Srebrnog jezera i Istočne Srbije kojoj će se kasnije vraćati. Između ostalog, organizovano je krstarenje Dunavom do Golubačke tvrđave, izlet do Viminacijuma, kao i šetnja i uživanje u lepotama Srebrnog jezera.

Festival ima i veliki ekonomski značaj za region budući da se kroz turističku i gastronomsku potrošnju samo od učesnika festivala ostvari promet od oko 50 miliona dinara. U cilju razvoja omladinskog turizma i cena ulaznice je prilagođena domaćem mladom gostu.

Uranak festival predstaviće i svoj društveno odgovorni segment koji ima u fokusu Dunav i mlade. Postala je praksa da se kroz nekoliko akcija ukaže na značaj Dunava, ekologije kao i skretanje pažnje na brigu o prirodi u kojoj živimo pa će se i ovaj put četrdesetoro učenika Srednje škole ”Miloje Vasić” iz Velikog Gradišta24. aprila , uoči festivala, uključiti u akciju čišćenja tzv. “špica“ na Srebrnom jezeru, od 12 časova.

Srebrno jezero, jedno od naših najlepših izletišta, idealna je lokacija za ovakav događaj jer se, pored svih prirodnih lepota koje nudi, do destinacije veoma brzo stiže iz većih gradova Srbije.

KOMENTARIŠI