Još otkako su nadležni najavili uvođenje ove mere, na društvenim mrežama se podigla velika galama. Danima se vodila polemika oko toga da li je ovo zaista neophodno, a oni koji imaju “laku nogu” na gasu bili su puni ideja kako da prevare policiju.

Ideje su bile brojne – od toga da jurcaju, pa da popiju kafu na nekoj pumpi kako bi pri dolasku na naplatnu rampu izgledalo kao da su išli propisanih 120 kilometara na čas?!?! Međutim, izgleda da za tim nema potrebe.

Od utorka društvenim mrežama kruži status jednog građanina, koji je otkrio kako možete i dalje da jurcate, a da kaznu uopšte ne platite.

“Kažem sad ženi na rampi da sam izgubio karticu i pitam je šta da radimo. Kaže: “Platiš najdalju relaciju”. A prosečna brzina? Kaže mi da nema kako da očita“, navodi se u statusu koji kruži mrežama.

To znači da, ukoliko ste se uputili iz Beograda za Požarevac i dobro ste nagazili gas, po dolasku na rampu možete da kažete da ste izgubili karticu i platićete samo 610 dinara (koliko košta putarina od Požarevca do Niša). Ako ste krenuli prema Rumi, platićete samo 250 dinara.

Naravno, ukoliko imate ENP, ovo ne možete da radite.

Svakako, naš je savet da ovu prevaru nikako ne primenjujete, jer ograničenja brzine postoje sa razlogom! I morate biti svesni da nesavesnom vožnjom ugrožavate svoj, ali i život drugih učesnika u saobraćaju.

2 KOMENTARA

  1. Odlicna fora bate.. Ce se snadje srpski narod, nemo’ se sekirate!! Nece gi dobijete pare od vazduh! :DDD

  2. Retko se gine usled velikih brzina na nasim auto puteva, ginu Turci, ginu umorni ljudi, ginu deca jer voze tatina i mamina kola od po 15,20,… Hiljada evra koji se ponasaju toliko bahato…. Gine se na Ibarskoj zbog rupa na putu , zbog sporijih vozila koje mozete da preteknete posle 20 kn jer tada imate isprekidanu liniju( narod nema zivaca ).umrtviki ste saobracaj po gradovima sa lezecim policajcima i jebenim znakovima od 40 na sat(50,60 po Evropi), zona skole koja vazi i nocu??????
    Ja sam vozio od Bubanj Potoka do Batocine 130 konstantno bez tempomata i prosecna brzina bude oko 110…

KOMENTARIŠI