SSP: Ko to tamo raskopava Požarevac

SSP: Ko to tamo raskopava Požarevac

SSP Požarevac prosledio je saopštenje za medije o raskopavanju Požarevca. Saopštenje prenosimo u celosti.

Građani se već danima pitaju, čiji su radnici koji nemilice razaraju uži centar grada izvodeći nekakve radove čiji se kraj ne nazire.

Gradilišnih tabli nigde, pa smo uzaludno pokušavali da ih pronađemo i informišemo se o radovima koje izvode, o tome ko je izvođač radova, a ko stručni nadzor i koji je rok za završetak radova”, navodi se u saopštenju.

“Već dve nedelje građani pitaju ko je dozvolio i u čijem interesu se lome tek postavljeni trotoari, seku i raskopavaju tek asfaltirane pešačke staze i ulice.

Bez ikakve saglasnosti i obaveštenja postavljaju se nekakve instalacije čak i u stambenim zgradama koje su privatno vlasništvo.
Besomučno se uništava tek postavljena ifrastruktura kao da je to privtna prćija, a ne imovina građana Požarevca”, dodaje se.

“Zašto gradonačelnik i gradsko veće ćute ?
Verovatno zato što misle da su već navikli građane na javašluk i urbanistički haos kakav se ne pamti u novijoj istoriji Požarevca, pa će i ovo uništavanje infrastrukture ostati bez odjeka.

Očigledno je da se radi o još jednoj zakulisnoj radnji SNS-a pred predstojeće izbore, pa zato cena koju će na kraju platiti građani uopšte i nije bitna. Bitno je opstati na vlasti jer gubitak vlasti vodi do utvrđivanja odgovornosti za malverzacije i korupciju.

SSP Požarevac će nastaviti da se bavi svim pitanjima koja su od interesa za građane Požarevca i ukazivati na nezakonite i štetne aktivnosti lokalne vlasti”, zaključuje se u saopštenju.

3 KOMENTARA

  1. U interesu je neznalica sto sa kupljenim diplomama sto nesposobnih i nestrucnih partiskih kadrova ,unistise grad za ovo neko treba na robiju da ide . Sto je najcrnje ne nadzire se kraj ovom ruglu a ni vi sto bi ste da smenite ove na vlasti a nesposobni ste i nista niste bolji od njih,ovaj narod samo motku da uzme pa sve sa partiskim knjizicama da vas polomi.

  2. Postavljaju se optički kablovi Telekoma Srbije u svaku stambenu zgradu, čak i bez saglasnosti stanara, korisnicima kablovskih usluga nudi se godinu dana gratis ako potpišu ugovor na 2 godine, da predju sa SBB na MTS kablovsku&internet, a sve da bi se uticaj SBB i N1 sveo na minimum uoči prolećnih izbora. Trotoare zivkaju betonim, ulice ostaju iskopa e sa šljunkom umesto asfalta koji su iskopali.
    Sve ovo radi se već duže vreme u gradovima u kojima SBB ima svoju infrastrukturu, a gradovi gde nema SBB-a nisu prioritet. Istovremeno, SBB nema saglasnost REM i RATEL da svoju optičku mrežu širi na teritorije gradova gde nisu prisutni, jer time dolazi u monopolistički položaj na tržištu Srbije. Za Telekom Srbiju, kao državni projekat od ogromne vaznosti, isti ti antimonopolistički zakoni ne važe.

    • Kakvi bre kablovi ljudi, nemate pojma kopaju se mini rovovi i onda tu ubace malog robota sto je huawei napravio i moze da udje kroz rov gde god hoce da te snimi prisluskuje sta hoce, minibot zx234 to je u kini vojno oruzije poslednje generacije. Pa sto zatrpavaju odma i ne pustaju skakavac da mnogo lupa e moji ljudi moze da udje u zgradu pusti ti kroz ormar sto je dole postavljen dva tri ta mala rovokopaca i moze da te truje da ti radi sta hoce.

KOMENTARIŠI