SSP Požarevac postavlja brojna pitanja gradonačelniku oko raskopavanja centra

SSP Požarevac postavlja brojna pitanja gradonačelniku oko raskopavanja centra

Foto: Urban City / B.P.

Centar Požarevca je prethodnih dana potpuno raskopan, srušene su nekadašnje fontane, zabranjen je saobraćaj i onemogućen prilaz brojnim prodavnicama, bankama i drugim objektima.

Niko ne zna šta se dešava, a gradska vlast ćuti, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Požarevac.

Iako je očigledno da postoji gradilište na kome se nalaze brojne mašine, ne postoji tabla kojom se označava gradilište, a na kojoj je naznačeno ko je izvođač radova, po kom projektu se izvode radovi, po kojoj građevinskoj dozvoli, ko je investitor i dokle će radovi trajati, dodaje se u saopštenju.

Foto: Urban City / B.P.

Iako se brojni investitori i građani kada grade bez dozvole kažnjavaju, te im se podnose i krivične prijave izgleda da gradski režim smatra da je nedodirljiv i da za njih zakoni ne važe. To su pokazali i u proteklih 11 godina vlasti koja će ostati upamćena po brojnim spektakularnim najavama i obećanjima, ali i nezavršenim projektima koji su plaćeni novcem građana, a ostali mrtvo slovo na papiru, stoji u saopštenju.

Foto: Urban City / B.P.

Obzirom da je reč o užem gradskom jezgru, gradonačelnik Saša Pavlović i njegovi gradski većnici bi morali da znaju da nije moguće raskopavati centar grada, a da građani ne budu obavešteni o tome šta se dešava, ali i da se gradilište mora obezbediti kako to zakon predviđa, te postavljanjem table na kojoj će se nalaziti sva neophodna obaveštenja.

Zato GrO SSP Požarevac zahteva od gradonačelnika Saše Pavlovića da odgovori na sledeća pitanja:

Da li postoji projekat za radove koji se izvode u Tabačkoj čaršiji? Ko i kada je izradio taj projekat i da li postoji građevinska dozvola za izvođenje radova? Da li je sproveden konkurs za izbor rešenja, kada je sproveden i koje rešenje je izabrano? Obzirom da je reč o celini koja čini centar grada da li je moguće izvršiti uvid u projekat po kome se radovi izvode? Da li je sprovedena nabavka, ko je izvođač i kolika je vrednost radova? Da li su izdate potrebne dozvole i saglasnost? Zašto nigde ne postoji tabla kojom se označava gradilište? Zašto nije postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija? Zašto nisu preduzete sve neophodne mere u cilju zaštite pešaka, zašto nema niti jedne oznake upozorenja i zašto područje na kome se izvode radovi nije ograđeno? dodaje se u saopštenju za medije Stranke slobode i pravde.

3 KOMENTARA

  1. Pozarevac I’ma 50 000 stanovnika i 50m pesacke zone na starom korzou.mnogi Manji gradovi duplo vise i lepse,i SVI oni izlaze prema crkvi ili nekim svetilistu,Samo pozarevac vec vise od 50g nemoze da spoji stari korzo i 150m navise prema crkvi sa svim starim zdanjima pod zastitom drzave koja polako propada i gde vec ima nekoliko novih objekata(trzni centar basta doma JNA.,komitet,SDK i gore iza hitne a ispred crkve na levoj strani nove zgrade,a sve je tu do pre par godina bilo starih prizemnih i jedno spratnih kuca koje je trebalo dorediti i napraviti pesacku zonu sa svim onim cuvenim kafanama Mali i Veliki Imperial Karpati Basta DomaJNA i tako imati seta liste ili korzo do same crkve koje je i bilo nekada do posle 2.svetskog rata ali su komunisti to zatvorili prenamenili srusili a ovi danasnji ni da se potrude da vrate stari sjaj pozarevacu.Sram da vas bude gradski oci vi Koji ste Sada Koji ste bili i Koji niste vise za izgled grada.i za kraj to ne bi platili vi gradonacelnici sa vaseg konta ,gradjani pozarevaca DA!!

KOMENTARIŠI