Razer je nedavno kupio NextBit, pa novi telefon estetski podseća na ranije proizvode koji su dolazili od tog kineskog proizvođača.

Razer Phone tako ima karakteristične grube crte NextBit telefona u kombinaciji s crnom i sivom karakterističnom za uređaje iz Razera. Ta kuća je svoj novi proizvod predstavila kao “gejmerski telefon”, ali će njegovim specifikacijama biti zadovoljni svi korisnici.

Pod poklopcem

Razer Phone ima veliki ekran visoke frekvencije rada, dobar zvuk i jaku bateriju. Pokreće ga procesor Qualcomm Snapdragon 835 u kombinaciji sa čak 8GB radne memorije. Ima 5,7-inčni IGZO LCD ekran prilagodljive radne frekvencije do 120Hz, što je idealno za gledanje filmova ili igranje videoigara. To mu omogućava baterija kapaciteta 4.000 mAh sa sistemom za brzo punjenje koji od nula do osamdeset odsto dolazi za nešto manje od jednog sata.

Razer Phone ima 64GB memorije uz opciju nadogradnje putrem microSD-a. Zadnja kamera ima senzor od 12 MP, a prednja 8 MP. Za zvuk su odgovorni zvučnici s Dolby Atmos zvukom upareni s dvostrukim pojačalom.

Minus? Uređaj je prilično “grub” i kockast, a nedostaje mu i priključak za slušalice koji, kažu iz Razera, planiraju da reše produžetkom u stilu onog Appleovog.

Performanse, cena, dostupnost

Razer Phone je napravljen za maratonsko igranje videoigara. Korisnici će, prema Razeru, tako moći da igraju, recimo, Hearthstone preko sedam sati pre punjenja baterije, što je impresivno u poređenju s drugim platformama koje često ne mogu da izdrže duže od tri do četiri sata.

Softverski gledano, Razer Phone nije spektakularan. Pokreće ga Android Nougat, a dolazi sa estetskim “skinom” koji sve ikone menja u “razerovsku” neonsku zelenu.

Telefon je moguće prednaručiti putem službene stranice Razer, a cena mu u Americi iznosi 699 dolara. Na američko i evropsko tržište Razer Phone stići će 17. nobembra 2017.

KOMENTARIŠI