Više od 80 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovalo je u opsežnoj akciji potrage za Milicom Mirjanić i Stefanom Rusovim koji su sinoć pronađeni, nepovređeni, u blizni mesta Brezovica.

Čaušević se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, policijskim službenicima iz Jagodine, Kragujevca, Požarevca, Bora i Zaječara, pripadnicima Uprave kriminalističke policije i Uprave granične policije i Helikopterske jedinice.On je istakao da su veliki doprinos u pronalasku i spasavanju Milice i Stefana dali i pripadnici Gorske službe spašavanja, lovci, šumari, a posebno se zahvalio meštanima koji su tokom cele potrage policiji davali informacije koje su bila od koristi za pronalazak ovo dvoje ljudi. Načelnik Policijske stanice Despotovac Bojan Ilić istakao je da policija odmah po prijavi preduzela sve mere i radnje, obavestila sve linije rada i direktno se uključila u potragu.

– Nestanak je prijavljen oko 2.20, posle ponoći i od tog momenta u akciju spasavanja i pronalaženja uključilo se 80 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i zaposleni u javnom preduzeću „Srbija šume“, veliki broj lovaca iz okolnih lovačkih društava, građani“, rekao je Ilić i objasnio da je potraga vođena po vrlo nepristupačnom i teškom terenu, lošim vremenskim uslovima i noću zbog čega je korišćena termovizijska oprema i uređaji za noćno osmatranje.

On je ukazao da su Stefan i Milica pronađeni od strane lovca, angažovanog u potrazi, sinoć oko 17.30 sati bez povreda i promrzlina.

Zamenik načelnika Policijske uprave Jagodina Dejan Purić ocenio je da je ova akcija potrage pokazala efikasnost sadejstva svih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i dobre saradnje sa drugim institucijama, udruženjima i građanima.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić zahvalio se Štabu za vanredne situacije u tom mestu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, lovcima, pripadnicima Gorske službe spasavanja i svim ljudima koji su informacijama i aktivnostima pomogli da se ova potraga srećno okonča i da se Milica i Stefan pronađu.

– Šire područje Lisine, koje je pretraživano, je jedan od najvećih nenaseljenih predela u Srbiji, sa ogromnim površinama pod šumom, jako je težak za kretanje i pretragu. Ljudi su uložili ogromne napore – objasnio je Nikolić koji je apelovao na ljude da izvuku pouku iz ovog slučaja i budu obazrivi.

KOMENTARIŠI