U Srbiju je jutros ušlo 205 srpskih državljana bez pi-si-ar testova, rekla je premijerka Ana Brnabić i objasnila da će ti građani u narednih deset dana biti u samoizolaciji ikontrolisani.

Brnabićeva je rekla da će oni moći slobodno da se kreću i pre isteka tog roka od deset dana ukoliko urade pi-si-ar test koji pokaže da su negativni.

Odgovarajući na pitanje da li će naši državljani koji budu ulazili u Srbiju bez pi-si-ar testova biti kontrolisani, Brnabićevaje novinarima u Ovčar banji rekla da će to biti rešeno kao i u martu-aprilu, odnosno njih će kontrolisati MUP u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i ako bude potrebe i sa ostalim inspekcijama.

Upitana da li će Srbija prekinuti letove sa Velikom Britanijom kao što su to učinile neke druge evropske zemlje, Brnabić je navela da Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture gleda kakve su ugovorne obaveze i razmatra šta takva odluka nosi sa sobom.

“Čekamo još neke informacije i od naših partnera iz EU na osnovu kojih su oni doneli takvu odluku. I to smo razmatrali na Kriznom štabu. Čim budemo imali sve informacije i ako postoji potreba donećemo takvu odluku”, rekla je Brnabićeva.

KOMENTARIŠI