“Jasno je da imamo situaciju koja može da se opiše kao ogoljeno nasilje, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“To su pokušaji da se preuzme vlast bez volje naroda, bez učešća na izborima”, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za medije.

“Mogli ste da vidite potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije, koja je bila gađana kamenicama i ciglama. I pored svega toga pripadnbici policije bili su uzdržani, krenuli su tek kada je njihov život bio ugrožen. Bili su napadnuti svim i svačim, pa i lopatama, molotovljavim koktelima”, rekao je Stefanović.

On je rekao da su to pokušaji da se nasilno preuzme vlast bez volje naroda, te da je protest nezakonit i da ga niko nije prijavio. Kako je naveo, mnogi su bili pod utiacjem alkohola.

“Privešćemo svakoga ko se bude drnuo da ugrozi čoveka”.

Stefanović je naveo da je povređeno 10 policajaca.

“Oni danima pozivaju na rušenje našeg pravnog poretka i nažalost vrše nasilje”, kaže Stefanović.

On je dodao će sudovi i Tužilaštvo raditi ono što je u njihovoj nadležnosti i da će o tome javnost biti obaveštena.

“Svako ima pravo da protestuje, prijavite protest. Izađite na izbore, kandidujte se, pokažite svoje ideje, a ne rešavajte sve nasiljem”, rekao je Stefanović u svom obraćanju medijima.

“Patrole će dežurati u Beogradu, ali i gde god bude potrebno”, kaže ministar.

On je rekao da postoje indicije stranih umešanosti u dešavanja, ali da će sve reći da bude bilo dovoljno kredibilnih dokaza.

“Budite sigurni da niko neće biti povlašćen, svi koji su uništavali grad ili bacali kamenice, biće sankcionisani”, rekao je Stefanović i dodao da će svi koji su pravili incidente biti identifikovani, kao i da se neki već nalaze u pritvoru od 48 sati.

KOMENTARIŠI