Građani nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti i večeras su protestovali širom Srbije. Iako su u prestonici protesti počeli mirno, policija je reagovala nakon što su je demonstranti gađali dimnim bombama, flašama i bakljama.

 Policija na konjima juri demonstrante

Policija na konjima rasteruje demonstrante u Bulevaru. Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako pojedinci padaju pred naletom konja i sakriva se u okolne ulice.

Stampedo kod Vukovog spomenika

Suzavci su bačeni i kod Vukovog spomenika u Bulevaru kralja Aleksandra, a stampedo građana bežeći uzvraća bakljama.

Kamenovana zgrada niške policije

Demonstranti su ispred niške policije polomili stakla na nekoliko policijskih automobila i gađali zgradu kamenicama. Policija nije intervenisala. Kolona se u nekoliko manjih grupa razišla po gradu.

Deset policajaca povređeno, jedan teško

Stefanović je rekao da je 10 policajaca povređeno, od kojih jedan teško. Njemu su obe noge prelomljene.

Ministar policije je rekao da je policija uspela da uspostavil kontrolu i da će tokom noći na ulicama biti snažne patrole. Uvek će država biti jača od nasilja, poručio je Stefanović.

Nema više sukoba na ulicama Novog Sada

Na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu jedan deo demonstranata i dalje je tu i nalazi se ispred kordona policije, koja je uspela da odbije ljude od samog ulaza u Gradsku kuću. Trenutno nema nikakvih sukoba.

Ljudi polako počinju da se razilaze, neki sede na trgu, a neki se udaljavaju. Kordoni policije takođe odlaze. Nekoliko policajaca se nalazi ispred gradske kuće.

Na svim centralnim gradskim raskrsnicama se trenutno nalazi policija i trenutno nema nikakvih sukoba na ulicama Novog Sada.

Baklje i kamenice u Kragujevcu

Demonstranti u Kragujevcu su kamenicama polomili staklo na zgradi gradske i policijske uprave. U prostorije koje se nalaze u prizemlju, ubačene su baklje.

Demonstranti potisnuti do Resavske ulice

Demonstranti su suzavcem i kamenicama napali kordon Žandarmerije u Bulevaru kralja Aleksandra, nakon čega je policija uzvratila suzavcem.

Reporter RTS-a javlja da je kordon pomeren do Resavske ulice gde se nalaze policijski džipovi i konjica, a demonstranti se uglavnom nalaze u Tašmajdanskom parku i idu ka Pravnom fakultetu.

Kako Tanjug javlja, demonstrante je predvodio čovek koji je držao krst u ruci, a veći broj je nosio ikone sa likovima Svetog Save, Hrista.

KOMENTARIŠI