Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, od ponedeljka, sedmi i osmi razredi u devet opština idu u drugi model.

U današnjem saopštenju koje je Ministarstvo prosvete uputilo medijima, na drugi model, odnosno na kombinovanu nastavu od ponedeljka 20. septembra idu sedmi i osmi razredi osnovnih škola u devet lokalnih samouprava:

Arilje, Bogatić, Valjevo, Lajkovac, Ivanjica, Knjaževac, Koceljevo, Kragujevac i Topola.

Taj model, podsetimo podrazumeva da da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe, što se primenjivalo tokom prošle školske godine.

Kada je reč o srednjim školama, u “žuti semafor” od ponedeljka prelaze u čak 45 lokalnih samouprava.

To su Beograd, Bor, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Kosjerić, Prijepolje, Čajetina, Bojnik, Vlasotince, Leskovac,Vršac, Valjevo, Krupanj, Šabac, Gornji Milanovac, Lučani, Čačak, Aleksinac, Niš, Sokobanja, Babušnica, Velika Plana, Smederevo, Smederevska Palanka, Svilajnac, Ćuprija, Vranje, Trgovište, Aleksandrovac, Trstenik, Kraljevo, Novi Pazar, Tutin, Kikinda, Ruma, Prokuplje.

Treći model nastave, odnosno onlajn nastava primenjivaće se u srednjim školama na teritoriji osam lokalnih samouprava:

Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka, Sremska Mitrovica.

Treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se i dalje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija, saopštilo je nadležno ministarstvo i dodalo da se u svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

KOMENTARIŠI