Foto: B.P. / arhiva

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 101 pacijent i infekcija je potvrđena kod svih. Dve trećine njih je nevakcinisano.

-Tokom jučerašnjeg dana (četvrtak) imali smo osam novih prijema i 15 otpusta na kućno lečenje. Istog dana preminula su tri kovid pacijenta, dva muškarca i jedna žena, svi u rasponu od 1938. do 1945. godište, rekao je dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac.

Svi hospitalizovani pacijenti imaju srednje tešku ili tešku kliničku sliku i dve trećine njih nalazi se na terapiji kiseonikom.

Trenutno nema intubiranih pacijenata na respiratoru, dok je dvoje na neinvaizivnoj ventilaciji (NIV).

Devet naših zdravstvenih radnicika trenutno ima infekciju kovid 19, svi su dobro i očekuje se njihov skori povratak na posao.

-Broj novozaraženih je u stalnom porastu, situacija se iz dana u dan pogoršava. Zato apelujemo na sve građane da se vakcinišu u što većem broju jer, iako vakcina ne štiti u potpunosti od zaražavanja, klinička praksa pokazuje da oni lakše prebole koronavirus, bez većih komplikacija. U zelenoj zoni trenutno je hospitalizovano 178 pacijenata, zaključio je Nikolić.

KOMENTARIŠI