Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je povodom ovogodišnje nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, iako njena promocija još nije počela, stiglo 140.000 koverata sa računima, potrebnim za učešće.

Za učešće je potrebno u koverti poslati 10 fiskalnih računa minimalne pojedinačne vrednosti 100 dinara, ili 10 slipova ako se plaća karticom, rekao je Mali, uz konstataciju da je cilj da se podigne svest građana da prilikom svake kupovine treba da traže fiskalni račun.

Građani treba da razumeju da prodavac, ako im ne da račun, ne vara samo državu, već i njih, jer se novac od fiskalizacije koristi za izgradnju bolnica, škola, vrtića, borbu protiv kovid-19, izjavio je Mali.

U igri “Uzmi račun i pobedi” nagrade su 60 automobila “Fijat 500L” i 12 stanova u naseljima Zemunske kapije i Beograda na vodi, a prvo izvlačenje jer 21. novembra.

Mali je naveo da je nagradna igra deo akcionog plana za borbu protiv sive ekonomije, kao štu su i centralizovane i transparentne nabavke i reforma poreske uprave.

KOMENTARIŠI