Sting napunio Kombank arenu

Sting napunio Kombank arenu

Publika je uglas pevala hitove "Englishman in New York", "Desert rose" i "Roxanne"

Na oduševljenje više hiljada posetilaca koji su čekali punih šest godina na novu priliku da uživo čuju popularnog britanskog muzičara, Gordon Metju Tomas Samner, poznatiji kao Sting, nastupio je sinoć u Kombank areni u Novom Beogradu.

Frontmen čuvenog rok benda “Polis” mnogobrojnoj publici je u najvećoj beogradskoj dvorani priredio pravi spektakl, ali u intimnoj i ličnoj atmosferi. Sa tročlanim sastavom koji čine njegovi dugogodišnji saradnici Dominik Miler (gitarista), Džoš Friz (bubnjar) i Rufus Miler(gitarista), svirao je i pevao hitove legendarne grupe u kojoj se i proslavio, ali i pesme sa svojih solo albuma.

Koncert je tačno u 20 časova otvorio Stingov najstariji sin Džo Samner, koji je pred gotovo punom “Arenom” sa gitarom u rukama u akustičnom aranžmanu odsvirao nekoliko balada iz repertoara svog benda “Fiction Plane”, poput “Drink” i “Two sisters”, kao i svoju pesmu “Jelly Bean”.

foto A.Stanković

Posle polučasovnog minimalističkog nastupa koji je oduševio publiku, Džo Samner prešao je za mikrofon za prateće vokale, a pred tada već dupke punu Kombank arenu izašla je i glavna senzacija večeri.

Basista i pevač, koji je Beograd prvi put posetio 2008. godine kada je sa grupom “Polis” održao spektakularni koncert na Ušću, izveo je sa bendom pesme sa novog albuma “57th & 9th”, kao i bezvremene hitove poput “Everybreath you take”, “Englishman in New York”, “Desert rose”, “Message in the bottle” i “Roxanne”.

Publika je imala priliku da čuje i hit nedavno preminulog Dejvida Bouvija “Ashes to ashes”, a koncert je završen čuvenom numerom “Fragile”.

Sting je u Srbiji nastupio u okviru svoje najnovije turneje “57th & 9th World Tour”, koja je od februara već obišla više od 50 gradova širom sveta. Posle rasprodatih koncerata u Severnoj Americi, Evropi, Južnoj Americi i Meksiku, svoj dvanaesti studijski album po kom je i turneja dobila naziv predstavio je i beogradskoj publici.

KOMENTARIŠI