PODELI

Na oduševljenje više hiljada posetilaca koji su čekali punih šest godina na novu priliku da uživo čuju popularnog britanskog muzičara, Gordon Metju Tomas Samner, poznatiji kao Sting, nastupio je sinoć u Kombank areni u Novom Beogradu.

Frontmen čuvenog rok benda “Polis” mnogobrojnoj publici je u najvećoj beogradskoj dvorani priredio pravi spektakl, ali u intimnoj i ličnoj atmosferi. Sa tročlanim sastavom koji čine njegovi dugogodišnji saradnici Dominik Miler (gitarista), Džoš Friz (bubnjar) i Rufus Miler(gitarista), svirao je i pevao hitove legendarne grupe u kojoj se i proslavio, ali i pesme sa svojih solo albuma.

Koncert je tačno u 20 časova otvorio Stingov najstariji sin Džo Samner, koji je pred gotovo punom “Arenom” sa gitarom u rukama u akustičnom aranžmanu odsvirao nekoliko balada iz repertoara svog benda “Fiction Plane”, poput “Drink” i “Two sisters”, kao i svoju pesmu “Jelly Bean”.

foto A.Stanković

Posle polučasovnog minimalističkog nastupa koji je oduševio publiku, Džo Samner prešao je za mikrofon za prateće vokale, a pred tada već dupke punu Kombank arenu izašla je i glavna senzacija večeri.

Basista i pevač, koji je Beograd prvi put posetio 2008. godine kada je sa grupom “Polis” održao spektakularni koncert na Ušću, izveo je sa bendom pesme sa novog albuma “57th & 9th”, kao i bezvremene hitove poput “Everybreath you take”, “Englishman in New York”, “Desert rose”, “Message in the bottle” i “Roxanne”.

Publika je imala priliku da čuje i hit nedavno preminulog Dejvida Bouvija “Ashes to ashes”, a koncert je završen čuvenom numerom “Fragile”.

Sting je u Srbiji nastupio u okviru svoje najnovije turneje “57th & 9th World Tour”, koja je od februara već obišla više od 50 gradova širom sveta. Posle rasprodatih koncerata u Severnoj Americi, Evropi, Južnoj Americi i Meksiku, svoj dvanaesti studijski album po kom je i turneja dobila naziv predstavio je i beogradskoj publici.

KOMENTARIŠI