PUNO U ARENI I ISPRED NjE: miting SNS

PUNO U ARENI I ISPRED NjE: miting SNS

Predsednik Srbije i osnivač SNS Tomislav Nikolić otvorio je govorom miting Srpske napredne stranke i predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u Kombank areni.

“Aleksandre, ništa nismo dobili na poklon, ništa ne smemo tako ni da damo, tako nam Bog pomogao”, rekao je Nikolić u ispunjenoj hali.

Kako je rekao Nikolić, on će nastaviti borbu za ideale, a Vučiću je poručio da “uvek zna gde može da ga nađe”.

“Kada mi je bila potrebna pomoć da ulijemo nadu Srbiji, znao sam gde mogu da te nađem. Ako ti sada budem potreban zbog Srbije, znaš gde možeš da me nađeš. Želim vam svima sretnu pobedu i zdravlje. Živela Srbija”, rekao je predsednik Nikolić.

Nikolić govori na mitingu nakon nekoliko nedelja povučenosti iz javnosti, do koje je došlo nakon iznenada najavljene nove kandidature na predsedničkim izborima. Nakon toga, i speuklacija o sukobus sa Vučićem, dvojica dugogodišnjih partijskih kolega su objavili da su postigli dogovor i da će premijer biti kandidat vladajuće koalicije.

Nikolić se u svom govoru osvrnuo na to i pozvao kritičare da mu u oči kažu da je izdajnik i da je protiv Vučića.

“Ne bih bio Tomislav Nikolić i Šumadinac da ne kažem nekima koji su me rušili da mi ne aplaudiraju. Evro prilike da mi u oči kažete da sam plaćenik, da rušim stranku i Vučića. Nema potrebe da to govorite za novine koje plaćate da ispune svaku vašu želju”, rekao je Nikolić, koji je nedavno najavio i odlazak u penziju, ali “ne političku”.

Nakon Nikolića, okupljenima, koji su sudeći po autobusima na parkingu Arene pristigli u Beograd iz cele Srbije, obratio se čuveni bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

On je Vučića nazvao simbolom stabilnosti i rekao da aktuelni premijer “predstavlja budućnost Srbije”.

“Srbija se suočava sa teškim izborom. Izbor Aleksandra je nastavak puta ka Evropi, ka stabilnosti i nastavku reformi Kao bivši kancelar Nemačke znam koliko je teško sprovesti reforme, a Aleksandar zna sledeći princip – dobrobit zemlje je iznad svega”, rekao je Šreder.

Šreder je rekao da Evropska unija prepoznaje zalaganje Vučića za pomirenje i regionalnu saradnju.

“Tu sam da podržim one koji su se opredelili za Evropu. Aleksandar je predano radio na tome, podigao je ugled Srbije u svetu, produbio odnose sa EU, Rusijom i SAD”, rekao je Šreder.

Na skupu su govoritli i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, kao i lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Okupljenima će se obratiti i potpredsednik Državne Dume Ruske Federacije Petar Tolstoj i glumac Lazar Ristovski.

Potom će se učesnicima i gostima obratiti i lider SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

KOMENTARIŠI