Dragoslav Kostić (61) iz Kučeva, koji je optužen da je prošle godine nožem ubio bivšu suprugu Slavicu (38), sutra će biti sproveden iz zatvora u sud u Trstu, gde će mu otpočeti suđenje.

Kostić je teško ubistvo supruge počinio u noći između 24. i 25. aprila prošle godine u svojoj porodičnoj kući u ovom italijanskom gradu, ali u delu kuće koji je prethodno poklonio Slavici.

Svađa posle razvoda

Njih dvoje su bili u braku od 2000. do 2014. godine, a nakon razvoda Kostić je pokušao sudskim putem da povrati deo kuće koji je prethodno poklonio Slavici. Tu su zapravo otpočeli njihovi sukobi, koji su kulminirali brutalnim ubistvom.

Zločin se dogodio u trenutku kada je Slavica krenula iz Kučeva na tromesečni rad u Trst, 24. aprila 2016. godine. Istovremeno, za njom je krenuo i Kostić, koji ju je po dolasku u kuću napao i izbo nožem. Ubica je potom telo nesrećne žene odvezao i bacio u šumu izvan Trsta.

Prikrio dokaze

Nakon toga se vratio u Srbiju, u Kučevo, gde je zapalio automobil kako bi prikrio dokaze i tragove da je išao i Italiju u vreme njene smrti. Raskrinkale su ga, međutim, sigurnosne kamere sa graničnog prelaza, a nakon što je priznao zločin, policiju je odveo do mesta gde je bacio Slavičino telo, na italijansko-slovenačkoj granici

Telo nesrećne Slavice šest meseci je stajalo u mrtvačnici u Trstu jer italijanski sud nije mogao da joj izda posmrtni pasoš zbog toga što im nije bilo poznato da li je Slavica ubijena u Italiji ili u Sloveniji. Nakon dugotrajne borbe s papirologijom, Slavičina porodica je 15. decembra 2016. dočekala njene posmrtne ostatke. Nesrećna žena sahranjena je na groblju u Kučevu.

 

KOMENTARIŠI