Sunčana i topla nedelja u Požarevcu, od ponedeljka uveče pogoršanje

Sunčana i topla nedelja u Požarevcu, od ponedeljka uveče pogoršanje

Foto: Urban City // B.P.

Pretežno sunčano i toplo, posle podne u brdsko-planinskim predelima je moguća pojava izolovanih, kratkotrajnih pljuskova.

Krajem dana na zapadu naoblačenje, ponegde sa kišom i pljuskovima. Vetar slab, u košavskom području i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od  4 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 23 stepeni.

U Požarevcu danas sumčano i toplo, temperatura do 22°C. Od ponedeljka uveče zahlađenje i pogoršanje vremena.

24.04.2023. Ponedeljak: Promenljivo oblačno i nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde se očekuje i veća količina padavina i to s većom verovatnoćom na severu zemlje. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak, uveče u postepenom skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 22 stepena. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 20 l/m²  u periodu do 12 časova, verovatnoća 90%.

25.04.2023. Utorak: Nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno veća količina padavina očekuje se u centralnim i južnim predelima. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od  8 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 16 do 19 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 12 h, verovatnoća 80%.

26.04.2023. Sreda: Promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom, uz postepeni prestanak padavina. Vetar umeren do jak severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 14 do 17 stepeni. 

KOMENTARIŠI