Foto: Urban City

Oblačno, hladno i vetrovito sa intenzivnim snegom. Najjači intezitet padavina očekuje se ujutro i pre podne uz značajno stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm u nižim predelima i do 50 cm na planinama, lokalno i više.

Vetar umeren i jak, u Vojvodini povremeno i olujni severni i severozapadni. Usled jakog vetra u brdko-planinskim predelima biće mećave i stvaranje snežnih nanosa, dok će se u nižim predelima, naročito centralnog dela Srbije akumulirati veće količine vlažnog snega. U Timočkoj Krajini, Vojvodini i na jugoistoku Srbije se uz sneg očekuje i kiša. Intenzitet padavina će posle podne i uveče oslabiti.

Temperatura u većini krajeva bez većeg kolebanja od -1 do 3 stepen, samo na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini do 8 stepeni.

U Požarevcu oblačno sa susnežicom i snegom, temperatura do 4°C. Od četvrtka postepeno toplije.

Upozorenje: Formiranje snežnog pokrivača ≥ 15 cm za 12 h odnosno ≥ 30 cm za 12 h na područjima iznad 1000 metara nadmorske viosine, verovatnoća 90%.

Količina padavina veća od 30 l/m² za 24 h, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s.

NAJAVA JUTARNJEG MRAZA I POJAVE POLEDICE

Do kraja sedmice se u jutarnjim satima očekuje lokalna pojava mrazeva:
na 2 m do -2 °C
pri tlu do -5 °C
i pojava poledice
.

Dnevna temperatura u drugoj polovini sedmice biće u postepenom porastu ali i dalјe ispod proseka za za prvu polovinu aprila.

KOMENTARIŠI