Sve teža situacija u požarevačkoj kovid bolnici, 60 pacijenata na kiseoniku, 3...

Sve teža situacija u požarevačkoj kovid bolnici, 60 pacijenata na kiseoniku, 3 na respiratoru

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 99 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je 17 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga.

Infekcija kovid 19 je potvrđena kod više od 60 njih, za ostale se čekaju rezultati testova. Tokom jučerašnjeg dana bilo je 22 pregleda, od čega 9 novih prijema na bolničko lečenje, navodi se u saopštenju OB Požarevac.

Tri pacijenta su na respiratoru, a pet na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Oko 60 njih prima dodatni kiseonik. Sve češći su teži oblici infekcije, pa je i opšta klinička slika kovid pacijenata uglavnom teška.

Na današnji dan infekcija je potvrđena kod 54 zaposlena u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je četvoro hospitalizovano i njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Počeli smo kontrolne testove kod zdravstvenih radnika kojima je istekao period izolacije, očekujemo da se jedan broj njih vrati na posao, navodi se.

Zbog kritičnosti situacije i sve većeg broja novoobolelih u Braničevskom okrugu, apelujemo na građane da poštuju sve propisane i preporučene mere zaštite, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI