Svečanim polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja opštine Malo Crniće

Svečanim polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja opštine Malo Crniće

Photo: Urban City // A.K.

14. oktobar se u opštini Malo Crniće obeležava kao Dan oslobođenja, i na taj dan se, sada već tradicionalno, svi sećamo žrtava koje je podnela ova opština, kako bi izvojevala slobodu.

Na spomenik palim borcima, koji se nalazi u parku u neposrednoj blizini opštine, vence su, uz prisustvo  pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijske uprave Požarevac i Policijske stanice Malo Crniće, zaposlenih u Opštinskoj upravi, kao i meštana ovog mesta, položili pripadnici Vojske Srbije – garnizona Požarevac, kao i rukovodstvo opštine Malo Crniće, predvođeno predsednikom ove opštine, Mališom Antonijevićem.

Photo: Urban City // A.K.

Minutom čutanja odata je čast svim palim borcima, a zatim se predsednik opštine zahvalio prisutnima što, i u ovim lošim vremenima, kada se borimo sa nevidljivim neprijateljem, ipak ne zaboravljamo one koji su svoje živote ostavili na braniku otadžbine, kako bi mi, kao njihova pokolenja, danas živeli u slobodi i miru.

Photo: Urban City // A.K.

14. oktobar se u ovoj opštini proslavlja i kao Dan oslobođenja, i kao Dan opštine Malo Crniće, ali i kao početak Festivala dramskih amatera sela Srbije (FEDRAS), koji se ove godine održava po jubilarni pedeseti put.

KOMENTARIŠI