foto: Urban City

Posle više od 40 godina provedenih u potkrovlju zgrade “Načelstva” u Požarevcu, Prekršajnui sud u Požarevcu od danas je i zvanično u novim prostorijama.

p sud 14p
foto: Urban City
p sud 05p
foto: Urban City

Nov objekat je završen u roku, prostire se na 703 kvadrata i nalazi u Porečkoj ulici BB (iza zgrade Lokalne poreske administracije).p sud 10p

Pored gradonačelnika grada Požarevca Baneta Spasovića sa saradnicima, predsednice Prekršajnog suda u Požarevcu Slavice Petrović sa zaposlenima, svečanom otvaranju nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu prisustvovala je ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović.p sud 07p

Na samom početku svečane ceremonije ministarska pravde i predsednica Prekršajnog suda u Požarevcu otkrile su tablu na zgradi suda, a potom su obišli zaposlene i prostorije nove zgrade.p sud 08p

Nela Kuburović posle obilaska zgrade obratila se prisutnim medijima i izjavila:

“Ovo je jedan od dokaza da pravosuđe u Srbiji može biti efikasno jer je nova zgrada izgrađena pre roka koja omogućava adekvatan rad zaposlenih. Zgrada je izgrađena u potpunosti iz budžeta Rebublike Srbije od oko 55 miliona dinara, a s obzirom da je Prekršajni sud u Požarevcu jedan od najefikasnijih sudova u Srbiji, koji je u toku 2016. godine uspeo da naplati 180 miliona dinara, a u prvih 5 meseci 2017. godine, može se slobodno reći da je ovaj sud sam isplatio novu zgradu u kojoj od danas boravi. Ministarska je zahvalila gradonačelniku grada požarevcu Banetu Spasoviću i Javnim preduzećima na dobroj saradnji, jer bez toga ova zgrada ne bi ni bila izgrađena.”

foto: Urban City
foto: Urban City

Prisutnima se obratila i Slavica Petrović, predsednica suda rečima:

“Čast mi je što sam danas zajedno sa vama ovde povodom otvaranja nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu pravde koje je obezbedilo sredstva za izgradnju zgrade, a gradu požarevcu za zemljište koje je ustupljeno bez naknade.

foto: Urban City
foto: Urban City

I pored loših uslova rada u proteklih nešto više od 30 godina, Prekršajni sud u Požarevcu je ostvarivao dobre rezultate rada, pa je tako prošle godine dobio nagradu za unapređenje i efikasnost sudskog sistema Republike Srbije. Priliv koji je ostvaren u protekloj godini je oko 180 miliona dinara.”

Gradonačelnik grada Požarevca se obratio takođe prisutnima:

“Danas smo ovde sa ciljem da obeležimo još jedan korak ka jačanju državnih institucija, svesni da njihovo bolje funkcionisanje znači razvoj Republike Srbije kao i samog rada. otvaranje prekrsajni sud 1-minSa zadovoljstvom smo sa Ministarstvom pravde ušli u projekat izgradnje nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu pre kime se danas nalazimo. zadovoljni smo što će zaposleni raditi brže i bolje, a stranke imati kvalitetniji pristup objektu. Posebno me raduje dinamika radova ove zgrade. Ovde smo danas tačno 8 meseci kasnije, od dana postavljanja kamena temeljca ove zgrade. Odlazak na sud obično nije prijatna situacija, ali je jedino rešenje za dolazak do pravde.”

 

Snimak otvaranja pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI