Foto: Urban City // I.P.

Danas, 15. oktobra Grad Požarevac slavi Dan oslobođenja od okupacije u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Foto: Urban City // I.P.

Dan oslobođenja Požarevca, 15. oktobar, koji se odigrao istog datuma nakon Prvog i Drugog svetskog rata, svečano se obeležava uz prisustvo funkcionera lokalne samouprave, gostiju iz inostranstva, političkog vrha Republike, predstavnika vojske, policije, crkve i javnog života.

Foto: Urban City // I.P.

Tradicionalno, venci su položeni kraj Spomenika srpskim vojnicima 1912-1918 u Kosovskoj ulici, u Spomen parku “Čačalica”, kraj Spomenika poginulim borcima Crvene armije i kod Spomenika streljanim rodoljubima.

Foto: Urban City // I.P.

Spomenik poginulim borcima Crvene armije na Čačalici

Simbolično je 1967. godine ovde zasađena 441 bela breza doneta iz Podmoskovlja u Rusiji.

Foto: Urban City / B.P.

Ispred i nad samom kosturnicom se nalazi crvena aleja gde su Gorani zasadili crvene ruže koje simbolično prikazuju prolivenu krv za slobodu i bolju budućnost.

Foto: Urban City // I.P.

Sinoć je u Centru za kulturu organizovana Svečana akademija na kojoj su uručene nagrade u neto iznosu od po 58.650,00 dinara i povelje o nagradi, povelja i plakete Grada Požarevca.

Foto: Urban City // I.P.

Nagrade Grada Požarevca u neto iznosu od po 58.650,00 dinara i povelje o nagradi dodeljene su Maši Rajić, reprezentativki Srbije u atletici iz Požarevca, Aleksandru Đokiću, načelniku Braničevskog upravnog okruga u Požarevcu, Margareti Sekulović, direktorki Osnovne škole „Sveti Sava“ u Požarevcu.

Foto: Urban City // I.P.

Povelje Grada Požarevca dodeljene su Požarevačkoj gimnaziji i Javnoj ustanovi „Sportski centar Požarevac“.

KOMENTARIŠI